Čitaj mi!

Sto mladih stručnjaka od Nove godine u RTS- u

Javni poziv RTS-a „Tražimo sto mladih stručnjaka za 21. vek“ ulazi u završnu fazu. „Ukoliko sve bude teklo po planu, u Novu 2013. godinu ući ćemo sa odabranih 100 najuspešnijih kandidata, koji će potom započeti tromesečnu praksu u pet sektora delatnosti medijskog sistema Radio-televizije Srbije“, izjavila je Duška Vučinić, šef Službe za odnose sa javnošću i korporativni imidž RTS-a.

Jedan od najmasovnijih domaćih projekata zapošljavanja i podrške mladim visokoobrazovanim stručnjacima, Javni poziv RTS-a „Tražimo sto mladih stručnjaka za 21. vek", do kraja godine ulazi u završnu fazu. U toku je obaveštavanje najuspešnijih u dosadašnjem toku ovog projekta RTS-a, da im predstoji četvrta selekciona faza, individualni intervjui sa mentorima i stručnim komisijama.

Duška Vučinić: „Na javni poziv Javnog medijskog servisa Srbije „Tražimo sto mladih stručnjaka za 21. vek" odazvao se najveći broj kandidata u novijoj istoriji Srbije – njih čak 17. 000. Opšte uslove ispunjavalo je 10.000 mladih iz čitave Srbije, koji su se opredelili za radno iskustvo i zaposlenje u medijskom sistemu RTS-a. U drugom krugu, kandidati koji su ispunjavali opšte uslove Javnog poziva RTS-a, polagali su testove opšte informisanosti i kulture. Više od šest hiljada njih ostvarenim rezultatima izborilo se za prolazak u treću selekcionu fazu. U zavisnosti od profesionalne pozicije za koju su bili zainteresovani, kandidati su polagali raznovrsne testove stručnosti."

„U završnu, četvrtu selekcionu fazu ovih dana biće pozvani kandidati sa najboljim rezultatima u dosadašnjem toku ovog složenog i jedinstvenog procesa izbora mladih stručnjaka, budućih članova našeg tima", navodi Duška Vučinić.

„Ovaj segment Javnog poziva RTS-a je možda i najznačajniji jer će kandidati u pojedinačnim razgovorima sa mentorima i stručnim komisijama imati priliku da se lično predstave i pokažu da su baš oni ti – najbolji od najboljih za RTS-ov 21. vek."

Kandidatima iz najbrojnije grupe, TV lica (spiker/voditelj), predstoji drugačija provera u četvrtom krugu: audio-vizuelni test.

„Ukoliko sve bude teklo po planu, u Novu 2013. godinu ući ćemo sa odabranih 100 najuspešnijih kandidata Javnog poziva RTS-a. Oni će potom započeti tromesečnu praksu u poslovnim jedinicama medijskog sistema Radio-televizije Srbije."

Po isteku tri meseca, najboljima od najboljih biće ponuđen stalan posao. Jedini kriterijumi pri donošenju odluke o zaposlenju biće stručnost, znanje i radni elan", izjavila je Duška Vučinić, šef Službe za odnose sa javnošću i korporativni imidž RTS-a.

broj komentara 8 pošalji komentar
(četvrtak, 13. dec 2012, 22:17) - w [neregistrovani]

pitanje o cetvrtom krugu

zanima me da li ste obavestavali kostimografe? a ako ne kada da ocekujemo?
hvala

(sreda, 12. dec 2012, 18:47) - anonymous [neregistrovani]

konkurs

Postovani,
mozete li da pojasnite na sajtu tempo pozivanja za sledeci krug i koja su zanimanja zavrsila testiranje?
Hvala.

(utorak, 04. dec 2012, 04:51) - Mila [neregistrovani]

odgovor

Obavetavanje je vec pocelo, rekla mi je drugarica koju su zvali. Pretpostavljam da ce spikere i TV lica pozvati poslednje kao sto su i u proslom krugu uradili.

(petak, 30. nov 2012, 16:13) - anonymous [neregistrovani]

pitanje

Kada će početi obaveštavanje kandidata koji su prošli u četvrti krug? Hvala unapred!

(četvrtak, 22. nov 2012, 07:55) - anonymous [neregistrovani]

Branko

Ja sam zvala Jutarnji program i rekli su mi da je Branko Veselinovic na strucnom usavrsavanju u Americi.

(utorak, 20. nov 2012, 23:11) - Misa [neregistrovani]

Bravo!

Hvala ti boze na ovako lepoj vesti - da ce bar neko zaposliti 100 mladih ljudi! Svaka cast RTS-u.
I vi, ostali, probajte nesto ovako!

(utorak, 20. nov 2012, 22:45) - anonymous [neregistrovani]

Напокон!!!

Надамо се модерном програму и модерном визуелном идентитету... Напред омладино!!!

(utorak, 20. nov 2012, 19:35) - Mirko Jankovic, Pancevo [neregistrovani]

podrska

Svuda je neophodno podmladjivanje, pa i u RTS-u. Stoga podrzavam ovu akciju i ocekujem da ce se obistiniti obecanje portparolke RTS da ce biti izabrani najbolji.Koristim priliku da pitam sta je sa omiljenim TV licem Brankom Veselinovicem, koji vise ne vodi jutarnji program sa Dusicom Spasic?