Čitaj mi!

Sto mladih za RTS- ov 21. vek

Javni poziv "Tražimo 100 mladih stručnjaka za 21. vek“ ulazi u završnu fazu. Po okončanju testiranja najbrojnije grupe kandidata - TV lica/spikeri i voditelji, biće objavljena imena sto najboljih koji će započeti praksu na RTS- u.

Kandidati su, shodno njihovom obrazovanju, imali mogućnost da se opredele između 50 profesija/ zanimanja u okviru medijskog sistema Radio- televizije Srbije.

Posle stručnih testova u trećem krugu,  usledio je četvrti: mentori i Stručne komisije obavljali su individualne razgovore sa kandidatima koji su ostvarili najbolje rezultate.

Za razliku od kandidata za ostale profesije, buduća TV lica/spikeri i voditelji ( čak hiljadu kandidata) imali su drugačiji redosled testiranja : posle testa opšte kulture i informisanosti, usledila je provera govornih sposobnosti i dikcije a najuspešniji su potom pozvani na audio- vizuelni test (četvrti selekcioni krug). Samo najbolji na ovom testu biće pozvani na idividualne razgovore, što će za ovu grupu zanimanja praktično biti peta selekciona faza.

Po okončanju testiranja najbrojnije grupe kandidata  (TV lica/spikeri i voditelji), biće objavljena imena sto najboljih koji će započeti praksu na RTS- u.

Rad i znanje kandidata pažljivo će se pratiti tokom prakse i po isteku tri meseca, najboljima od najboljih biće ponuđen stalni posao u RTS- u.

Jedini kriterijumi pri donošenju konačne odluke o zaposlenju biće stručnost, znanje i radni elan.

Radio-televizija Srbije zahvaljuje svima koji su se odazvali na Javni poziv, čime su pokazali spremnost da preuzmu deo odgovornosti za razvoj Medijskog javnog servisa Srbije u eri digitalizacije.

broj komentara 0 pošalji komentar