Patrijarh Pavle

" Život po Jevanđelju " , dokumentarno - biografski film

Dokumentarni film je urađen uz blagoslov blaženopočivšeg patrijarha srpskog gospodina Pavla. Za DVD izdanje filma " Patrijarh Pavle - Život po Jevanđelju " blagoslov su dali : patrijarh Srpske pravoslavne crkve gospodin Irinej, patrijarh moskovski  i sve Rusije gospodin Kiril i arhimandrit Jelisej, iguman svetogorskog manastira Simonopetre.

Prvi deo:

Prvi deo dokumentarnog filma " Patrijarh Pavle - Život po Jevanđelju " bavi se detinjstvom Gojka Stojčevića u Kućancima, periodom njegovog školovanja u Sarajevu i Beogradu i iskušeničkim i monaškim danima u ovčarsko - kablarskim manastirima. Prvi deo filma završava se 1955. godine odlaskom monaha Pavla na posdiplomske studije u Atinu. 

Drugi deo :

Period koji provodi na Kosovu i Metohiji kao episkop tema je drugog dela dokumentarnog filma " Partrijarh Pavle - Život po Jevanđelju ". Monah Pavle izabran je 1957. godine za episkopa raško- prizrenskog.

Treći deo : 

Decembra 1990. godine episkop Pavle izabran je za patrijarha. Treći deo dokumentarnog filma bavi se ulogom i značajem koji je Pavle Stojčević imao kao 44. poglavar Srpske pravoslavne crkve.

Četvrti deo :

Četvrti deo dokumentarnog filma sniman je poshumno, nekoliko dana nakon smrti patrijarha Pavla. U filmu se nalaze i ekskluzivni snimci patrijarhove sahrane u manastiru Rakovici, koji do emitovanja četvrtog dela filma nisu objavljivani. 

 

Ovo izdanje možete kupiti u prodavnici PGP RTS, Jug Bogdanova br.2, Zeleni venac

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 20. feb 2017, 15:25) - bojan [neregistrovani]

Zdravo

Gde mogu kupiti disk u Prokuplju?