Srbi na Krfu

sto godina od Albanske golgote

Dokumentarni film " Srbi na Krfu - sto godina od Albanske golgote" beleži najveće stradanje srpske vojske i naroda - Albansku golgotu. Na autentičnim lokacijama u Srbiji, Crnoj Gori, Albaniji i Grčkoj ispričana su i prikazana sva stradanja koja su tih dana zadesila srpski narod i državu. Iskazi u filmu zasnovani su  na svedočenjima učesnika Albanske golgote.

Prema zvaničnim podacima Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, tokom povlačenja 1915. i 1916. godine, stradalo je više od 220 000 vojnika i civila.

Film donosi do sada neobjavljene fotografije srpske vojske koje su zabeležile savezničke armije. Dokumentarni film " Srbi na Krfu - sto godina od Albanske golgote " sniman je u sedam evropskih država. Urađen je u koprodukciji Radio televizije Srbije i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja uz tehničku podršku Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Realizaciju filma su pomogle Ambasada Velike Britanije i Ambasada Republike Francuske u Srbiji.

 

Ovo izdanje možete kupiti u prodavnici PGP RTS, Jug Bogdanova br.2, Zeleni venac

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 10. nov 2016, 23:57) - anonymous [neregistrovani]

Objektivno i kriticki treba posmatrati

istorijske dogadjaje! Ne sme se uzimati zdravo za gotovo bas sve! DA li je sve u (nasoj) istoriji bas sve kako je to neko nas napisao?

(četvrtak, 10. nov 2016, 23:28) - Jasmina Marić [neregistrovani]

Kupiti DVD ...

Po profesiji sam nastavnik istorije u Tehničkoj školi "Ivan Sarić" u Subotici ... Zainteresovana sam za kupovinu DVD ... Postoji li mogućnost da mi ga dostavite na ličnu ili adresu škole i koja mu je cena ?
Srdačan pozdrav ... JM