Samo na RTS-u: “Vašar taštine“, nedeljom na RTS 1

Nova adaptacija klasika Vilijama M. Tekerija, "Vašar taštine", stiže na RTS 1. Svake nedelje u istom terminu na programu će biti nova epizoda ove istorijske drame. (Vanity Fair, 2018)

Smeštena u vreme Napoleonovih ratova, sedmodelna serija prati Beki Šarp dok pokušava da se izvuče iz siromaštva i postigne uspeh u engleskom društvu. Njena priča o "pokvarenosti, kriminalu, radosti, vođenju ljubavi, ostavljanju, smejanju, varanju, svađanju i plesanju" vodi je čak do dvora kralja Džordža IV, preko bitke za Vaterlo, dok slama srca i ostaje kratkih rukava kuda god da krene.

Olivija Kuk predvodi jaku glumačku ekipu u ulozi Beki Šarp, a pored nje ćemo gledati muzičara i glumca Džonija Flina kao Vilijama Dobina, Martina Klunsa koji tumači ser Pita Krolija, Franses de la Tur kao Matildu Kroli, Suren Džouns kao gospođicu Pinkerton i Majkla Palina koji tumači Tekerija lično.

Tu su i Tom Bejtman kao Rodon Kroli, Klaudija Džesi kao Amelija Sedli, poznati pozorišni glumac Simon Rasel Bil i Kler Skiner koji glume Bekine roditelje i Dejvid Fin kao njen brat Džos.

Poznati roman je za televiziju adaptirala Gvinet Hjuz, režiju potpisuje Džejms Strong, a Džulija Stanard je producentkinja serije.