„Južni vetar“ na RTS 1

Film "Južni vetar", bioskopski hit koji je oborio sve rekorde gledanosti, od 19. januara kao serija na Prvom programu RTS-a.

Uzbudljiv krimi triler snimljen prema scenariju Petra Mihajlovića i Miloša Avramovića, koji je ujedno i reditelj filma, pretočen je u 4 epizode na koje će se nadovezati 10 novih.

Stvari počinju da imaju smisla u životu Petra Maraša (Miloš Biković), kradljivca automobila iz Beograda. Kupio je stazu za karting, napustio dom svojih roditelja i uselio se u novi stan sa svojom dugogodišnjom devojkom Sofijom (Jovana Stojiljković). Banda čiji je član, koju predvodi iskusni Car (Dragan Bjelogrlić), uspešno posluje.

"Južni vetar" prikazuje savremeni Beograd kroz vizuru jednog određenog dela njegovog stanovništva. Reč je o polusvetu, članovima tzv. "podzemlja" koji pričaju jednu, pre svega, realnu priču o seriji neuspeha "malog" čoveka u surovom okruženju. To je, kažu, poučna priča upućena mladima u Srbiji, ispričana kroz isprepletane sudbine njihovih vršnjaka i svih onih koji su u želji za boljim životom napravili pogrešan izbor.

Uloge tumače: Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Dragan Bjelogrlić, Jovana Stojiljković, Nebojša Glogovac, Srđan Todorović, Miloš Timotijević, Jasna Đuričić, Bogdan Diklić, Hristo Šopov, Ivajlo Zahariev, Luka Grbić, Miloš Trojpec Petrović, Aleksandar Gligorić, Slaviša Čurović, Novak Bilbija, Aleksandar Berček...

urednik serije: Marko Novaković

režija: Miloš Avramović

scenario: Miloš Avramović, Petar Mihajlović

direktor fotografije: Ivan Kostić

scenograf: Jovana Cvetković

kostimograf: Jelena Đorđević

kompozitor: Aleksandar Ranđelović

montažeri: Milena Predić i Lazar Predojev

izvršni producent: Režim doo

proizvodnja: Radio-televizija Srbije

broj komentara 4 pošalji komentar
(ponedeljak, 17. feb 2020, 10:04) - Nina [neregistrovani]

Juzni vetar

Sjajni glumci...ali mislim da roditelji ne bi trebali da dozvole deci da gledaju ovaj film

(ponedeljak, 03. feb 2020, 11:47) - anonymous [neregistrovani]

odlican film

Film je odlican,od scenarija i muzike preko glumaca,posebno Bikovica.Svaka cast RTS-u sto prikazujer,jedino mislim da nije za mladje od 16 godina zbog psovki i scene ubistva.

(sreda, 29. jan 2020, 09:14) - самуило самарићанин [neregistrovani]

Odlično

..., Miloš Biković - iznenađenje za mene..., furiozno me diže svaki snimljeni trenutak u kojem se pojavljuje..., baš kao i pok.N.Glogovac..., laka mu je crna zemlja.

(petak, 24. jan 2020, 09:45) - Petar [neregistrovani]

Serija Južni Vetar

Da li se nedeljom repriziraju serije?