Kuhinja moga kraja, sedma sezona

U sedmom serijalu "Kuhinje moga kraja", sedam učesnica iz različitih krajeva Srbije prikazaće u najlepšem svetlu svoju kuhinju i svoj kraj. Upoznaće se kroz putovanja, druženje i zabavu, ali i takmičiti u kulinarskom umeću. Želja svake od učesnica je sticanje novih prijateljstava i upoznavanje Srbije na drugi način, a cilj ipak da kuhinja njihovog kraja bude najbolja. Na kraju serijala saznaćemo ko će pobediti i osvojiti vrednu nagradu.

Učesnice u ovoj sezoni su Dragica Ojdanić, Snežana Marjanović, Nada Erić, Milica Tadić, Zlatana Dimitrijević, Dragana Đurđević i Ana Nikodijević.

U prvoj epizodi upoznaćete Dragicu Ojdanić (31) iz sela Ravni na Zlatiboru. Najmlađa učesnica ovog serijala, prva će ugostiti ostale takmičarke u svom živopisnom domu, na brdu zvanom brdo Ojdanića. Ova mlada domaćica se sa suprugom Dragutinom, sinovima Urošem i Filipom i svekrvom Radenkom, trudi da im svaki dan donese boljitak. Iako je rođena u Čačku, njena priroda i karakter su se savršeno uklopili u bogatstvo i rakoš kanjona Rzav, nadomak kojeg se nalazi njen dom.

Vredna Dragica se u domaćinstvu bavi uzgojem koza, proizvodnjom sira, gajenjem živine, svinja, voćarstvom. Živi i proizvodi hranu u skladu sa prirodom. Takav će biti i ručak koji je pripremila za svoje drugarice, pravi ojdanički. Upamtićemo je kao mladu ženu oštrog uma koja želi da tradicionalne vrednosti uklopi u duh novog vremena.

broj komentara 3 pošalji komentar
(ponedeljak, 02. dec 2019, 20:00) - anonymous [neregistrovani]

Kult gostoprimstva

Kuhinja moga kraja ,prezentuje najlepse vrednosti u Srba.Kao sto su kult gostoprimstva,tradicija,etno kultura i vestina spremanja najkvalitetnije hrane...Licno sam se uverio u kulinarsko umece,jedne od pobednica ove kultne emisije,konzumirajuci jedinstvene lovacke specijalitete na planini Bukulji!... Ipak najnoviji ciklus,Emisije je iznjedrio novu mladu zvezdu-domacicu,iz Idjosa!Zivim u Americi i smatram da ova velika drzava ne moze iznjedriti toliko atraktivnu domacicu, koja je izuzetno obrazovana,muzicki nadarena,sa iskustvima i vestinom svih farmerskih duznosti!Koja poseduje i lepotu i sarm,,kult gostoprimstva i izuzetno kulinarsko umece! Modernizam i ljubav u isto vreme,prema familiji ,gostima ,Matici i svome rodu.Ideal za mlade u Srbiji i Svetu!

(utorak, 22. okt 2019, 13:48) - Snežana [neregistrovani]

odlično

Серијал "Кухиња мога краја" је прави бисер међу емисијама које приказује РТС!! И за ову телевизију прави избор. Лепа. културна, богата емисија која приказује обичаје, културу, кулинарство разних крајева Србије. За целу породицу, лишена простаклука, насиља, ружних сцена и израза а препуна дивних слика из породица, крајева наше лепе замље. Волим што се овај серијал приказује у више сезона и молим да се не стане на томе већ да се и даље снима и приказује оно што јесмо и што најбоље умемо да радимо. Такви, какви јесмо не треба да се стифдимо себе већ да покажемо колико смо лепа и богата земља. Немају сви оно што Србија има.

(utorak, 08. okt 2019, 14:40) - sumadija [neregistrovani]

Mladost

Volim ovaj serijal i redovno gledam, mislim da je prva učesnica s obzirom da je mlada mogla malo više da se potrudi i sa predjelom i glavnim jelom, a slatkiš - čist promašaj, jednostavan, rolat koji mogu i deca da naprave, niko da se usudi nešto konkretnije tipa štrudle, pite oko stola sa slatkim nadevom, krofne, salčići...