Трка кроз Србију креће из Источног Сарајева?

Бициклистичка трка кроз Србију, њено 59. издање, могла би да крене из Источног Сарајева, јер су челници ове Општине у поодмаклој фази преговора са менаџментом најстарије трке у региону.

Општина Пале била је домаћин каравана у два наврата (2011. и 2012. године), а после неколико година паузе, Источно Сарајево је у игри да добије отварање тркe.

"Наша велика жеља, а колико видим и представника града Источно Сарајево, је да угостимо караван од око 300 људи. Трка кроз Србију је један од најпраћенијих спортских догађаја не само у Србији, него и шире, па је ово лепа прилика за промоцију овог дела Српске, који дефинитивно има шта да понуди. Ту је Јахорина и још много садржаја занимљивиx бициклистима и обичним туристима", рекао је један од директора трке Владимир Куваља.

Он је нагласио да ће са представницима Источног Сарајева разговарати о могућности да једна цела етапа буде организована на подручју Српске, а да друга крене ка Прибоју.

Планирано је да трка ове године има пет етапа, а оно што је потврђено градови домаћини осим Прибоја су Пожаревац, Мионица, Краљево и Београд.

Овим догађајем још јече би биле учвршћене везе Српске и Србије, на чему годинама раде два бициклистичка савеза, јер поред ове трке, већ 13 година успешно организују трку "Београд - Бањалука".

број коментара 0 Пошаљи коментар