Боксерски савез Русије гради Србији тренажни центар

Боксерски савез Русије изградиће најсавременији тренажни центар српским боксерима, са салом за тренинге, опремом, спортском медицином и пратећим просторијама за функционисање свих нивоа селекција.

Договор око изградње бокс центра у Србији постигли су генерални директор Боксерског савеза Русије Умар Кремљев и први човек Боксерсог савеза Србије Ненад Боровчанин, уз подрску председника Србије Александра Вучића, приликом посете руског председника Владимира Путина Београду.

"Биће то велика ствар за српски бокс, за тренинге свих националних селекција, едукацију тренера, развојне програме за младе талентоване боксере и боксерке и све што је неопходно за постизање врхунског резултата и развијања система боксерског спорта у нашој земљи. Биће изграђен по угледу на руски боксерски центар у коме се кале и стварају њихови шампиони, који су једни од водећих у свету, тако да већ имамо пројекат", рекао је Боровчанин.

Према његовим речима, задатак српске стране је да пронађе локацију, док је инвестиција поклон Боксерског савеза Русије којим председава Алексеј Рубежњој, шеф безбедности руског председника Путина.

"До тада, наша репрезентација моћи ће бесплатно да тренира у Русији за сваки турнир, с обзиром да је чувена боксерска сала на Кошутњаку угашена након 40 година. Хвала председнику Вучићу на свему што чини за српски бокс, јер је од свих спортова у Србији бокс на неки начин 'сироче' које је он усвојио, и све док је тако моћи ћемо да функционишемо и подижемо бокс. Верујемо да ће коначно бокс бити враћен на редовно финансирање министарства и Олимпијског комитета", додао је Боровчанин.

Функционер БС Русије Умар Кремљев нагласио је да "православна српска браћа заслужује подршку у сваком смислу".

"Велики дочек председнику Путину од стране вашег председника Вучића и српског народа је за незаборав. Ми заједно морамо пратити и помагати рад наших председника, кроз спорт продубљивати и јачати везе два братска народа. Тренажни центар бокса биће поклон нашег Савеза боксерима братске Србије", закључио је Кремљев.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(субота, 19. јан 2019, 15:53) - anonymous [нерегистровани]

sramota

Sa takvim razmisljanjem tebi i treba skola i to puno skole. Hvala Ruskoj braci na podrsci, drzava treba vise ulagati u sportove osim fudbala.

(субота, 19. јан 2019, 14:44) - anonymous [нерегистровани]

A da gradimo

biblioteke i fakultete, a ne centre za makljažu? I trebalo bi što pre izbaciti boks sa bilo kakvog spiska sportova, jer on to nije.

(субота, 19. јан 2019, 13:50) - anonymous [нерегистровани]

Novi centar

Spavas li mirno Roki Balboo?