Читај ми!

Штефанек за РТС: Теквондисти чекају визу због Украјинаца

Председник Спортског савеза Србије, Давор Штефанек, открио је због чега српски теквондисти нису добили британску визу, неопходну за такмичење на Европском првенству у Манчестеру.

Британија je ускратила визе трећини теквондо резрезентације Србије, a Штефанек је открио како је до тога дошло.

"Они чекају, на аеродрому су. Двојица имају сутра мењење, а још нису добили визе. Рекли су да је то зато што не могу да стигну, јер је велики број Украјинаца аплицирао за визу. Ипак је у питању Европско првенство, мислим да треба да се направе приоритети, да се зна које су визе по хитном поступку, а које би могле да причекају дан или два", рекао је Штефанек.   

Председник Спортског савеза Србије, олимпијски шампион у рвању 2016. године, говорио је и о Мајској награди, која се у петак додељује у Београду.

 

"У петак додељујемо награде лауреатима. Ова традиција не сме да се прекине, ово је најпрестижније спортско признање у Србији. Задовољан сам жиријем, нећу вам открити кога је одабрао ове године. Изабрани су најбољи", рекао је Штефанек.

Он је као спортиста добио Мајску награду па је, из угла спортисте, говорио о тежини те награде.

"Сада када ме питате, ја се најежим. Мајска награда је нешто посебно, надам се да ћу је добити једног дана као функционер", рекао је Штефанек уз осмех.