Читај ми!

Српске боксерке отпутовале на СП у Индију: Ћирковић и Јанићијевић за медаљу

Женска боксерка репрезентација Србије отпутовала је у Индију, где ће од 15. до 26. марта, учествовати на Светском првенству.

Србију ће на шампионату представљати седам боксерки, а највећи адути за освајање медаље су јуниорска шампионка света Сара Ћирковић и Јелена Јанићијевић, бронзана са прошлогодишњег првенства Европе, прва Српкиња са медаљом на великим такмичењима.

Боје Србије браниће и Јелена Зекић, Наталија Шадрина, Николина Гајић, Милена Матовић и Снежана Шиљковић.

"Од ове године сам сениорка, почела сам са најјачим турниром Странџат у Бугарској, где сам освојила бронзану медаљу. Изгубила сам од представнице Француске, подељеном одлуком судија, али мисилм да сам могла више и надам се да ћу то показати на Светском првенству. Спремна сам и надам се борби за медаљу", рекла је Тањугу уочи пута Сара Ћирковић.

Њен тренер Мирко Ждрало истиче да се преласком на сениорски ниво амбиције не мањају.

"Ми увек идемо са највећим циљевима, никоме нећемо препуштати улогу фаворита. Конкуренција је јака, враћају се и Рускиње, које су на турниру у Мароку показале да су у сјајној форми, али верујемо да Сара може до медаље, надамо се и златне", рекао је Ждрало и додао да је део тима већ у Индији у тренинг кампу, а остале девојке се прикључују, како би се што боље аклиматизовале и искористиле прилику за спаринг мечеве.

Бронзана са Европског шампионата Јелена Јанићијевић због пословних обавеза, како би добила слободне дана за одлазак на шампионат света, није била на последњем тренингу пред пут, али њен тренер Стефан Хуберт рекао је да је у врхунској форми и једва чека турнир у Њу Делхију.

"Јелена је, што је најважније здрава, тренирала је јако добро, ишли смо на спаринг кампове у Хрватској и Мађарској, у налету смо, медаља је реална ствар. Мислим да смо је "већ узели", само да одемо по оно што нам припада", рекао је Хуберт.

Хуберт је тренер и Николини Гајић, која се такође нада добром резултату.

"У доброј сам форми, радила сам са тренером Хубертом и спремна сам. Конкуренција је јака, пријављено је преко 70 земаља из целог света, а радујем се и првом одласку у егзотичну земљу као што је Индија. Надам се да ћемо имати времена и да посетимо Таџ Махал", рекла је Гајић.

Женски боксерски тим Србије предводи селектор Марко Тубић, а сем Ждрала и Хуберта у стручном штабу је и Белорус Бато-Мунко Ванкев.