Читај ми!

Пешмалбек: Драго ми je што ћу имати прилику да дебитујем

Нови члан националне рукометне селекције Србије Драган Пешмалбек придружио се тиму на припремама у Старој Пазови и истакао да му је много драго што ће имати прилику да дебитује за репрезентацију. Припремне утакмице против репрезентације Северне Македоније играће се у суботу, 19. јуна од 18 и недељу, 20. јуна од 16 сати.

Мушка рукометна репрезентација Србије на окупу је у Старој Пазови, а након заједничког рада, одиграће две пријатељске утакмице са репрезентацијом Северне Македоније у Нишу.

Рукометашима се након завршног турнира Лиге шампиона, где је учествовао са својим клубом Нантом придужио и Драган Пешмалбек, нови члан наше националне селекције и ставио на располагање селектору Тонију Ђерони.

"Много ми је драго што ћу имати прилику да дебитујем за Србију, много сам срећан. Момци су ми приредили одличну добродошлицу, добро су ме прихватили. Све је у најбољем реду и осећам се веома добро овде. Селектора Тонија Ђерону познајем од раније док је био тренер у Француској, као и неке момке одавде и заиста није било никаквих проблема", рекао је Пешмалбек за сајт Рукометног савеза Србије.

Иза Драгана Пешмалбека је одлична сезона, крунисана признањем за најбољег пивотмена француског националног шампионата. Предстојећег викенда Пешмалбек ће бити у прилици да дебитује за Србију на пријатељским утакмицама против Северне Македоније.

"Пријатељске су утакмице у питању, али морамо да се радимо сви заједно на одбрани и нападу, да се добро повежемо. Неће бити лако наравно. Тренер Македоније је Кирил Лазаров, мој добар пријатељ и саиграч у Нанту. Морамо добро да радимо и да пробамо да победимо у обе утакмице овог викенда".

Нови члан „орлова" марљиво ради на усавршавању српског језика.

"Пре три године нисам ништа знао, само по неке речи. Моја мајка ми је дала неки стари буквар и почео сам тако. Од новембра сам почео на француском универзитету активно учење и сваке недеље имам часове српског језика. Добро напредујем и трудићу се да будем све бољи и бољи. Саиграч у Нанту, Милан Милић ми много помаже. Пренео ми је и какви су играчи овде и атмосфера и хвала му на томе, закључио је Пешмалбек

Утакмице против репрезентације Северне Македоније на програму су у суботу, 19. јуна од 18 и недељу, 20. јуна од 16 сати.