Рено заинтересован за повратак Алонса

Директор тима Реноа у Формули 1 Сирил Абитебул наговестио је повратак на стазу двоструког светског шампиона Фернанда Алонса. Алонсо се повукао 2018. године, а током 2005. и 2006. године освојио је две шампионске титуле возећи управо за тим Реноа.

Директор Реноа Сирил Абитебул је, говорећи о предстојећој сезони и плановима свог тима, наговестио могућност повратка на стазу 39-годишњег Алонса.

"Одлука о возачу у сезони која још није почела, нама се чини чудна. Избор возача је последњи делић слагалице у реконструкцији и због тога је важно да имамо довољно времена и да добро урадимо ствари. Има много сјајних возача који ће следеће године бити слободни. Један кога сте поменули (Алонсо) је једна од опција. Има и других возача. Требаће нам времена да размислимо", рекао је Абитебул.

"То је изузетно важна одлука и нећемо улазити у динамику Ферарија или Мекларена, који ће имати своје разлоге да раније објаве ко ће возити за њих 2021. године", додао је Абитебул у разговору за радио Монтекарло.

Почетак нове сезоне у Формули 1 требало је буде 15. марта у Аустралији, али је одложен због пандемије коронавируса.

Нови почетак означиће две трке 12. и 15. јула у месту Шпилберг за чије одржавање је дало сагласност министарство здравља Аустрије.