Станковић: Свесни смо да се титула не осваја у августу

Тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић нагласио да су црвено-бели свесни да се титула не осваја на почетку сезоне, али да свакој утакмици прилазе са великом жељом за победом. Станковић је на конференцији за медије говорио о здравственом билтену тима пред наредни меч у првенству као и о праћењу мечева Лиге шампиона.

Звезда, после два стартна тријумфа у Суперлиги против Новог Пазара и Радничког, у недељу гостује Мачви из Шапца.

"Ово ће бити трећи меч у осам дана. Излазимо из припрема, али спремамо се да не направимо кикс. Знамо како Мачва игра и на основу тога ћемо се потрудити да нас не изненаде, већ да реагујемо правовремено и не проспемо бодове. Неминовно је да се некад киксне, умор, засићење и сви фактори улазе у то, али то прави разлику у великим клубовима. За нас је свака утакмица дерби, идемо бод по бод, сваки је важан. Не гледамо табелу, фокусирани смо на нас. Знамо календар, спремили смо се добро за то. Укалкулисамо смо све, имамо широм ростер, одличне играче. Са великом жељом дочекујемо сваку следећу утакмицу, али титула не може да се освоји у августу", рекао је Станковић на конференцији за медије.

Према његовим речима "ротација" играча је неминовност и додао да је здравствени билтен све бољи и бољи.

"Бен је одличан био по уласку са клупе у мечу против Радничког. На припремама није играо, али јасно је колико је важан за нас. Не желимо да погрешимо, битно је да се он осећа спремно. Видећу сутра да ли ће почети, има још два дана до утакмице. У сваком случају, да ли од старта или са клупе - он ће бити спреман да одговори захтевима. Што се Канге тиче, нереално је очекивати га у недељу. Кренуо је јуче да тренира, не желим да рескирамо са њим. Причао сам и за Санога тако, трпели смо критике да га сачувамо и сада имамо одличног играча. Разговарао сам са Кангом јуче, изнео му како желимо да изгледа на терену, шта треба да ради и он то савршено разуме. Тандем Катаи - Спиридоновић нам је донео директност и одлучност".

Станковић је истакао да ће помно пратити мечеве Лиге шампиона , јер од дуела Јувентус - Лион и Барселона - Наполи, зависи од које фазе квалификација ће црвено-бели стартовати.

"Волим да гледам Лигу шампиона. Биће ми чудно да навијам за Јувентус, али шта је ту је. Боље речено, навијаћу да Лион изгуби. Што се тиче домаћинстава и тога где ћемо играти наше утакмице, до нас је стигла информација да уколико се нека земља означи као ризична за ковид 19 вирус, онда ће бити одабран други град домаћина. Нама навијачи праве разлику, ако се игра пред празним трибинама, онда је свеједно где ће то да буде. Знамо наше циљеве", поручио је Станковић.