Читај ми!

Фалћинели: Титула за понос

Фудбалер Црвене звезде Дијего Фалћинели изјавио је да је веома срећан што је са црвено-белима освојио шампионску титулу.

Црвена звезда је освојила 32. шампионску титулу, четврту у низу, а важан фактор у том подухвату био је италијански нападач.

"Срећан сам због освајања прве титуле у каријери. Хвала саиграчима и стручном штабу што су ме сјајно прихватили. Поносан сам на феноменалну годину у Звезди", рекао је Фалћинели за клупски сајт.

Много сам напредовао у Црвеној звезди, нарочито на менталном нивоу, рекао је Италијан.

"Црвено-бели увек иду на победу и имају високо постављене циљеве и то је оно што ме је ојачало на психичком плану. Понекада победимо ривале високим резултатом, али иако то изгледа лако, то није једноставно на терену. Али, тренер Станковић је усадио у нас победнички менталитет и увек истиче да је важан снажан карактер. Сматрам да наш шеф стручног штаба одлично ради свој посао и због тога сам искористио сваку прилику да нешто научим од њега".

Фалћинели имао је само речи хвале о Црвеној звезди.

"Величину овог клуба показује тренутак када изађете на терен. Једноставно, осетите невероватну енергију и снагу која влада у црвено-белој породици. Знам колико је Звезда важна за овај град, државу и наравно њене фантастичне навијаче."

"Овде увек постоје највише амбиције и уверен сам да ће Црвена звезда имати сјајну будућност, јер клуб жели константан напредак. Иза нас је јако тежак период, јер смо претходних месеци често играли у високом ритму. Није лако играти утакмице сваки трећи дан. Ипак, сматрам да смо фанстастично одиграли у домаћем првенству, као и да смо били сјајни у Лиги Европе."

"Полако се приближава крај шампионата и приводимо сезону крају. Међутим, наш циљ од старта је дупла круна, тако да је важно да останемо фокусирани до краја и надам се да би освајање Купа Србије била најбоља награда за нас", закључио је Фалћинели.