Читај ми!

Петрић: Одложене утакмице дошле на наплату, инсистирао бих да се одиграју да сам био тренер

Тренер фудбалера Партизана Гордан Петрић каже да су црно-бели спремни за дуел са Радничким у Сремској Митровици у мечу шеснаестине финала Купа Србије, иако је претходне недеље доста играча имало обавезе у репрезентацијама.

Партизан ће у среду од 15 сати гостовати екипи Радничког у Сремској Митровици, а Гордан Петрић истиче да је током последњих седам дана наишао на ситуацију коју није имао до сада јер је било доста играча који нису били присутни на тренингу због обавеза у репрезентацијама.

"Ако мене питате, ове одложене утакмице су сада дошле на наплату. Ја бих инсистирао да се те утакмице одиграју да сам тада био тренер Партизана. Били бисмо у неком ритму. Причамо о почетку квалификација за Лигу Европе. Сутра играмо утакмицу у којој нећемо бити комплетни. Шта је ту је, играчи који су били овде имали су последња три дана јачи циклус тренинга. Видећемо да ли су напунили батерије. Неки фудбалери се враћају вечерас, а неки сутра. Они неће бити у тиму", рекао је Петрић на конференцији за новинаре.

Нагласио је да Партизан свакако иде на победу на сутрашњем мечу.

"Очекујем да играчи који сутра изађу на терен буду сконцентрисани, јер знају шта им доноси ово такмичење. Од сутра улазимо у циклус од 14 утакмица до паузе за Светско првенство", навео је тренер Партизана.

Петрић је рекао да Данило Пантић неће бити у конкуренцији за тим, док је Андрија Павловић ушао у тренажни процес.

"Видећемо да ли ће сутра добити неки минутажу. Он ће добити простор да покаже шта зна. Павловић је искусан играч, али су му потребни мечеви да би ушао у форму. Сутра ћемо играти у тренутно најјачем саставу. Ко ће добити шансу да заигра знаћемо после данашњег тренинга. Не плашимо се противника, јер желимо да уђемо у ритам утакмица недеља - четвртак. Раднички је искусна екипа и може да направи проблем. Раднички сигурно жели да пружи максимум против нас. Нећемо се опустити, спремни смо и концентрисани као да играмо против најјачег противника", навео је Петрић.

Партизан је последњи трофеј у Купу Србије освојио 2019. године, а Петрић истиче да је то трофеј као и сваки други.

"Као клуб је битно имати што више трофеја и играчи морају то да схвате. На Куп Србије гледам као на озбиљно такмичење и као престиж у односу на друге клубове. Лепо је узети трофеј и сликати се са освојеним трофејом. Зато улазимо потпуно концентрисани у сутрашњи меч. Свака утакмица је за мене приоритет. Прва која долази, а то је сутра - она је приоритет. Идемо од утакмице до утакмице", рекао је тренер Партизана.

Најавио је да ће сутра највероватније на голу Партизана бити Милан Лукач.

"Немања Стевановић тренира и понаша се професионално. Тренер голмана доноси одлуку у договору са мном ко ће бити на голу. Нисмо вежбали шутирање пенала. Моји играчи стално шутирају слободне ударце и пенале. На мени је да припремим екипу и да не дозволим да сутра дође до изненађења. Морају да схвату да је спорт специфичан и да је доказивање најбоље кроз утакмице. Кад изађеш на терен мораш да пружиш максимум. Верујем да ће моји фудбалери сутра одрадити утакмицу како је потребно", закључио је Петрић.