Читај ми!

Ибрахимовић: Припадам садашњости, смањио сам себи плату да би Милан дао више Леау

Фудбалер Милана Златан Ибрахимовић каже да је срећан због повратка на терен после паузе од осам месеци због операције колена. Истиче да жели са саиграчима да се бори за минутажу, преносе италијански медији.

Златан Ибрахимовић се вратио на терен на утакмици 24. кола Серије А против Аталанте, у којој је његов тим славио резултатом 2:0.

Шведски фудбалер је последњи меч у дресу Милана одиграо пре осам месеци.

"Недостајали су ми навијачи. Хвала им на енергији и мотивацији који ми дају. Без њих би било тешко. Добро се осећам, у ствари најбоље у последњих годину дана и два месеца", рекао је Ибрахимовић.

Признао је да је прошле сезоне месецима одлагао операцију колена да би освојио титулу са Миланом.

"Желео сам на било који начин да помогнем екипи у последњих шест месеци прошле сезоне. Знао сам да можемо да освојимо титулу. Обећао сам тренеру да ћу да одложим операцију колико како бих помогао тиму. Никада нисам патио као прошле сезоне јер сам желео да освојимо трофеј", истакао је шведски фудбалер.

Ибрахимовић је ушао у игру у 74. минуту утакмице са Аталантом.

"Ако себи не поставим циљеве, опустићу се и осећаћу се као да припадам прошлости. Међутим, ја припадам садашњости. Желим да се борим са саиграчима за минутажу. Иначе не бих био овде", нагласио је фудбалер Милана.

Новинари су питали Ибрахимовића да ли може да наговори Рафаела Леаа да продужи уговор са Миланом.

"Смањио сам своју плату да би Милан њему дао више новца. Ја скоро играм бесплатно. Ако желите моју кућу, поклонићу вам је", закључио је Ибрахимовић.