Евролига, за сада, не одлаже меч у Каунасу

Генерални менаџер Олимпије из Милана Христос Ставропулос сматра да меч са литванским Жалгирисом у Евролиги неће бити одложен због систуације са коронавирусом у Италији.

Сусрет 26. кола Евролиге између кошаркаша Жалгириса и Олимпије на програму је у петак у Каунасу, а забринутост због одигравања меча изразило је Министарство здравља Литваније.

"Разговарали смо са представницима Евролиге, нису нам рекли ништа у вези са одлагањем утакмице", рекао је Ставропулос, преноси италијанска Република.

У италијанској лиги Олимпију очекује сусрет са кошаркашима Виртуса из Рима у недељу, а тај меч могао би да се одигра без присуства публике, пошто неће бити времена за одлагање, с обзиром на то да такмичење мора да се заврши пре 12. јуна.

"Желимо да играмо ту утакмицу без навијача. То нам сигурно економски штети, али би већу штету произвело неиграње меча. Фудбал има исти проблем и исту потребу због Европског првенства", закључио је Ставропулос.

У Италији је до сада је умрло седам особа, а више од 220 заражено је коронавирусом, углавном у регионима Ломбардије и Венета, што је најгоре ширењу болести у Европи.

број коментара 0 Пошаљи коментар