Волден напустио Партизан

Амерички кошаркаш Кори Волден платио је обештећење и напустио је Партизан, те ће од наредне сезоне променити средину, пренели су црно-бели. Европски кошаркашки портали наводе да би Волден каријеру могао наставити у Црвеној звезди, Партизановом "вечитом" ривалу.

Један од најенергичнијих играча Партизана на паркету у, сада већ завршеној сезони, Кори Волден, напустио је српски клуб.

Како наводе црно-бели, амерички кошаркаш исплатио је обештећење како би напустио Партизан и каријеру наставио у другом, за сада неименованом клубу, од којег је добио знатно већу финансијску понуду.

Кори Волден је током групне фазе Еврокупа имао просечан учинак од 6,5 поена уз 3,3 асистенције и 2 изгубљене лопте по мечу. У Топ 16 фази, захваљујући добрим играма у два меча против Виртуса из Болоње, Кори је свој учинак побољшао на 9,8 поена 2,8 асистенција и 1,8 изгубљених лопти.

У регионалној АБА лиги, амерички бек је имао учинак од 8,9 поена уз 1,8 асистенција и 1,4 изгубљене лопте.

Партизан се захвалио Волдену на учињеном у сезони 2019/20, пожелео срећу у наставку каријере и саопштио да ће потражити друго решење за упражњену позицију.

Амерички Бек Кори Водлен има 27 година, а у Партизан је дошао у јулу прошле године. Са српском екипом освојио је Куп Кораћа и АБА Суперкуп.

Каријеру је започео у развојној НБА лиги, а у Европи, поред Партизана, играо још за Остенде и Хапоел Холон.

Према наводима европских кошаркашких портала, Црвена звезда је клуб у којем ће Волден наставити каријеру, али за сада нема потврде из два српска клуба.