Читај ми!

Обрадовић: Важно је да смо победили

Тренер кошаркаша Црвене звезде Саша Обрадовић рекао је да је задовољан само победом против Партизана у 8. колу АБА лиге. Истакао је физичку исцрпљеност тима због учесталих утакмица и констатовао да многе договорене ствари нису урађене.

Црвено-бели победили су вечитог ривала са 86:85 после узбудљиве завршнице у хали спортова "Ранко Жеравица".

"Очигледно да се патимо због овог тешког ритма у који смо упали. То нас је доста физичи исцрпело, а и по питању концентрације, што се видело на утакмици. Утакмица као утакмица, можда са обе стране није била квалитетна. Резултатски је интересантна за људе који су гледали, али не и за тренера. Многе ствари за које смо се договорили, нисмо урадили. У свему овоме је најважнија је победа и да ми мало учимо из оваквих тријумфа", рекао је Обрадовић на конференцији после меча.

Упркос двоцифреној предности у више наврата током меча и 15 убачених тројки, Звезда је у финишу дозволила да меч одлучи једна лопта.

"Морамо да будемо мало паметнији при крају утакмице, у Евролиги смо били кажњени неколико пута. Сада нисмо, али завршница је била онаква каква не би требало да буде, с обзиром на искуство које поседујемо. Важно је да смо победили и то је једино о чему можемо да причам. Шутирали смо добро за три, али нам је офанзивни скок Партизана правио проблем. Шутом за три поена се може добити утакмица, али се тако не освајају трофеји. Одбрана је била испод нивоа, морамо да играмо прецизније у нападу и тако смо дали шансу Партизану", закључио је Обрадовић.