Читај ми!

Радоњић: Желимо победу против Сплита

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић позвао је навијаче да дођу у што већем броју да поздраве нови тим и пруже му подршку пред почетак такмичарске сезоне.

Кошаркаши Звезде прву такмичарску утакмицу у новој сезони играју у петак од 20 сати у хали "Александар Николић" против екипе Сплита на старту АБА лиге.

"У премијерном мечу нове АБА сезоне очекује нас утакмица са екипом Сплита. Они су донекле променили састав, стигао је и Џонс, уговор је обновио искусни Роко Укић. Играли су квалификације за ФИБА Лигу шампиона, почело је и њихово национално првенство, дакле у такмичарском су ритму. Наш приоритет је да размишљамо о нашој тренутној ситуацији која није сјајна", рекао је Радоњић за клупски сајт.

Црвено-бели нову сезону почињу са неколико повређених играча.

"Готово сигурно ћемо наступити без већег броја играча. Вајт је ван тренажог процеса због повреде коју је задобио још против Панатинаикоса и очекујемо га за неколико месеци. Добрић и Лазићну најбољем случају ће тренирати за 10 дана, Давидовац полако излази из повреде и видећемо када ће нам се прикључити следеће недеље. Лазаревић и Волтерс су без кошаркашког тренинга са екипом, а под знаком питања је и Ускоковић", рекао је Радоњић.

Све ово наводи да смо припреме за овај меч извели у неочекиваним околностима, рекао је он.

"Морали смо да пронађмо начин да радимо како желимо. Међутим, без обзира на све желимо победу. Знамо да ће током ове сезоне бити прилике да позивамо навијаче да препознају тренутак и помогну нам када је важно, али очекујемо да буду у што већем броју сутра уз нас и дају подршку момцима који ће сутра играти", рекао је тренер црвено -белих.

Повратник у Црвену звезду и један од најискуснијих у овом тиму Лука Митровић каже да је победа циљ против Сплита.

"У каквом год саставу да изађемо у петак, желимо и имамо својеврсну обавезу да тражимо победу на старту нове сезоне. Позивам наше навијаче да дођу и виде овај нови тим Црвене звезде и пруже нам подршку која ће нам пријати и значити", рекао је Митровић.