Предала меч у Мелбурну због загађеног ваздуха

Словеначка тенисерка Далила Јакупович предала је меч квалификација за Аустралијен опен у Мелбурну при крају другог сета због гушења, а које је било узроковано изузетним загађењем ваздуха у том граду.

Немају само Београђани ових дана проблема за загађеним ваздухом, већ исту муку муче и становници Мелбурна, у овом случају његови гости.

Као што већ вероватно знате, Аустралија се већ данима бори са великим пожарима, а они очекивано узрокују велико загађење ваздуха.

Толико, да је словеначка играчица тениса Далила Јакупович због тешког дисања и гушења морала да преда меч квалификација за први гренд-слем у сезони.

Наиме, она је у финишу дугог сета меча са Швајцаркињом ,Штефани Вогел при вођству од 1:0 у сетовима и вероватног уласка у тај-брејк другог сета (предност на свој сервис на 5:6) добила напад гушења, те на коленима дочекала помоћ лекара.

Реакција је била брза, Далила је изведена са терена и у свлачионици је настављено деловање лекарског тима.

"Заиста сам се уплашила да ћу се срушити. Никада нисам имала проблема са дисањем. Заправо волим топлоту, али једноставно више нисам могла да дишем и једноставно сам пала на под", рекла је Јакупович после меча.

Ипак, у даљи ток квалификација отишла је Вогел, не својом кривицом.

Аустралијен опен почиње 20. јануара, а организатори се надају да ће пре тога пасти најављена и дуго очекивана киша, и помоћи побољшању вквалитета ваздуха у Мелбурну.

број коментара 0 Пошаљи коментар