Краљево домаћин квалификација ФЕД купа

Краљево ће 17. и 18. априла бити домаћин плеј-оф сусрета за пласман у квалификације Светске групе ФЕД купа 2021.године, договорено је на састанку градских челника у Краљеву са представницима Тениског савеза Србије. Краљево је изабрано за домаћина после одличне организације Дејвис купа против Хрватске 2015. и 2018.године и ФЕД купа против Шпаније 2016.године.

Жреб извучен средином овог месеца у седишту Међународне тениске Федерације у Лондону, Србији је за противника у плеј-офу доделио тим Канаде, а наша земља ће бити домаћин с обзиром на то да су се ове две селекције последњи пут састале 2014. године у Монтреалу.

ФЕД куп селекција Србије изборила је, почетком овог месеца, на такмичењу у групе Евро-афричке зоне у Луксембургу, пласман у априлски плеј-оф.

Представници шест селекција, које су стигле у плеј-оф кроз зонска такмичења, поред Србије још и Аргентина, Италија, Мексико, Пољска и Украјина, извукли су за противнике једну од репрезентација које су изгубиле квалификације за Светску групу 2020.године и међу којима су се нашли Бразил ,Велика Британија, Канада, Јапан, Казахстан, Летонија, Холандија и Румунија.

број коментара 0 Пошаљи коментар