Ђоковић донира милион евра Србији за набавку медицинске опреме!

Новак Ђоковић донираће милион евра Србији у борби против пандемије коронавируса. Ђоковић ће са супругом Јеленом помоћи у набавци респиратора и медицинске опреме.

Најбољи тенисер света то је саопштио на групној видео-конференцији са новинарима, а јавио се из Марбеље.

Новак је по повратку из Америке провео неколико дана у Београду, потом је отпутовао у шпанско летовалиште где се припрема у изолацији.

Он је у обраћању новинарима навео да је право време да се сви људи уједине и помогну здравственим радницима.

"Велика захвалност и поздрав медицинском особљу које се месецима бори за здравље људи и труде да им на сваки начим помогне. Број инфицираних људи расте из дана у дан, па смо моја породица и ја уз помоћ Фондације одлучили да прикупимо што више информација како да најбоље донирамо новац, време и знање. Како да то утиче на највећи број људи широм Србије", рекао је Ђоковић.

Освајач 17 гренд слем титула је са "Фондацијом Новак Ђоковић" покушати да што боље употреби скупљени новац, а открио је и како је дошао до респиратора.

"На кинеском тржишти смо дошли до респиратора. Хвала Кинезима, они су нам велики пријатељи. Моји отац и мајка имају пријатеље у Европи, у Немачкој смо нашли респираторе. Хвала властима које су биле на располагању последњих неколико дана. Покушавали смо да комуницирамо и са медицинским стручњацима, као и са многим људима добре воље широм света који су нам давали информације."

Наш ас је уједно упутио позив свима који су у прилици да му се придруже у акцији прикупљања помоћи.

"Ја ћу наставити да окупљам око себе људе који ме свакодневно зову и желе да се придруже. Не може свако да помогне, многи су погођени са свих страна и оштећени овом ситуацијом. Али, срећом, има пуно људи и компанија које могу да помогну. Отворићемо посебан рачун за ову ванредну ситуацију као што смо то урадили и прошли пут када су нас све затекле поплаве. Тим Фондације Новак Ђоковић је уигран и спреман да помогне."

Новак и Јелена сваки дан прате вести из земље и комуницирају за тимом који оперативно ради у Србији.

"Борба није лака, бројке нису пријатне, али сам уверен да ћемо из овога успети да изађемо још јачи него пре. У тој борби је важно да будемо солидарни, да помажемо једни другима, како бисмо брже и лакше дошли до победе над вирусом."

За крај, покушао је да охрабри навијаче и све људе у родној земљи.

"Непредвидива је ситуација, свака помоћ добро дође. Влада паника. Људи се плаше, много је људи заражено. Трудите се да време проводите у позитивним духу, да се гради имунитет, јер тако градимо дефанзивни механизам против уљеза", поручио је Ђоковић из Марбеље.

Ђоковић је много пута у прошлости помагао најугроженијима у Србији, и лично, и преко своје фондације.