Менаџер Доминика Тима: Новак је једини кривац и треба да се извини

Менаџер аустријског тенисера Доминика Тима, Хервиг Штрака, сматра да је Новак Ђоковић једини кривац за насталу ситуацију са корона вирусом на Адрија тура.

"Турнир је био замишљен као хуманитарни, али је од почетка кренуо у лошем смеру. Једини ко је крив је Новак Ђоковић. Он је креатор и реализатор”, каже Штрака и додаје:

”Ни Доминик, ни било ко други не треба да се извињава. Они су учествовали и понашали се како су организатори дозволили. Само Ђоковић треба да се извини, нико други. Инсистирао сам да се уведу неке мере, да на трибинама не буде више од хиљаду људи, да се држи дистанца, али ништа није уважено", рекао је Штрака за аустријски лист Стандард.

Доминик Тим, иначе победник београдског изадања Адрија тура, претходно је рекао да је понашање учесника на турниру било превише еуфорично, али да су веровали корона правилима Владе Србије, а Штрака сматра да је и Тим пружио негативан пример.

"Он није био главни протагониста, иако је послао лошу слику. Уклопио се у амбијент, који су други створили", закључио је Штрака.