Читај ми!

Данило Петровић надиграо Делбониса за полуфинале на Сардинији

Српски тенисер Данило Петровић савладао је Федерика Делбониса са 2:1 (7:6, 7:3, 6:1) и пласирао се у полуфинале турнира на Сардинији. Србија ће имати два представника у полуфиналима овог турнира, јер се Ласло Ђере већ пласирао у прво полуфинале.

Данило Петровић, који је тренутно 166. на листи тенисера, приредио је својеврсно изненађење надигравши Делбониса који је 78. играч света.

Српски тенисер је сигурно ушао у меч и освојио брејк у првом сету, али није успео да га сачува па је на крају игран тај брејк који је успешно добио са 7:3.

На старту другог сета Делбонис је освојио две брејк шансе али је Петровић успео да сачува свој сервис, да би у наставку убедљиво освојио сет са 6:1 за пласман у полуфинале.

У борби за финале Данило Петровић ће се срести са Марком Чекинатом који је надиграо Шпанца Алберта Рамоса са 4:6, 6:1, 6:1.

Србија ће имати два представника на овом турниру из Серије 250 који се одржава у Каљарију, јер је раније данас пласман у прво полуфинале обезбедио Ласло Ђересавладавши Чеха Јирија Веселог са 6:4, 6:4.