Читај ми!

Медведев бољи и од Швацмана, три од три у Лондону

Данил Медведев савладао Дијега Шварцмана са 2:0 по сетовима 6:3, 6:3 у мечу трећег кола Групе Токио 1970, завршног турнира у Лондону. Рус је тако остварио и трећу победу у групи и са првог места иде у полуфинале, где га очекује дуел са Рафаелом Надалом. Сусрет је на програму у суботу од 21.00. У првом полуфиналу Ђоковић игра против Доминика Тима – 15.00.

Данил Медведев је потврдио одличну форму у Лондону. Трећи меч решио је усвоју корист, након победе над Зверевом и Ђоковићем савладао је и Шварцмана. У мечу који није имао такмичарски значај Аргентинац је пружио солидан отпор, али није успео озбиљније да запрети противнику.

Медведев је напао од самог старта. У првом гему пропустио је три брејк прилике. Пропуштено је надокнадио у трећем, када је успео да одузме сервис противнику. Потом је мирно привео сет крају, да би у деветом гему новим брејком ставио тачку на први сет 6:3.

У другом сету кључан је био четврти гем када је Рус успео да одузме серви противнику. Шварцман је покушао да узврати, у наредном гему је пропустио две брејк прилике и то је било све што је успео да уради на овом мечу. Потом Медведев рутински приводи сет и меч крају - 6:3 и у другом сету.