Олимпијски шампион Воринер поново иза Мерита

На изборном такмичењу за амерички олимпијски атлетски тим у Јуџину, Лашон Мерит тријумфовао у трци на 400 метара испред олимпијског и светског шампиона Џеремија Воринера.

Централни догађај петог такмичарског дана у Јуџину, била је трка на 400 метара. Спектакуларно најављиван дуел олимпијског и светског шампиона Џеремија Воринера са светским вице-шампионом Лашоном Меритом апсолутно је оправдао очекивања.

Од почетка до краја трке Мерит се налазио на челу. Воринер је покушао да га угрози у завршници, али као на првом митингу златне лиге у Берлину, Мерит је одбио нападе и победио резултатом 44 секунде. Воринер је био други са 44,20. За наступ у Пекингу квалификово се и трећепласирани Дејвид Невил резултатом 44,61.

"Осећам се да сам благословљен пласманом на Олимпијске игре. Био сам други на изборним такмичењима, последње две године, али сада је са тим готово" изјавио је Лашон Мерит.

"Нисам трчао као што могу, али сам срећан што сам у олимпијском тиму, и драго ми је због Мерита" истакао је најбржи на свету ове године са 43,98, Џереми Воринер.

број коментара 0 Пошаљи коментар