Читај ми!

Одложено Светско атлетско првенство у Нанђингу

Светско дворанско атлетско првенство, које је требало да се одржи у кинеском Нанђингу од 13. до 15. марта 2021, одложено је за 2023. годину, саопштила је Светска атлетска федерација. Упркос овом одлагању, атлетичари ће и даље имати значајне могућности за такмичење на располагању почетком 2021. године кроз Светску турнеју у дворани.

Светска атлетска федерација се одлучила на промену термина узбог тренутне ситуације са пандемијом коронавируса, а одлагање овог догађаја усмериће пажњу љубитеља атлетике на. Светско првенство које ће се одржати 2022. године у Београду.

"С обзиром на тренутну глобалну ситуацију и неизвесност у погледу стања пандемије ковид-19 донета је одлука да се Светско првенство у дворани које је требало да се одржи у марту 2021. године, помери на март 2023. године. Због безбедности наших спортиста и техничких службеника, морамо узети у обзир ризике довођења велике групе људи да присуствује догађају у ситуацији пандемије и у потпуности поштовати и спроводити политику превенције пандемије земље домаћина", наводи се у саопштењу.

Како се истиче, атлетска сезона у дворани траје само до краја марта, тако да није могуће продужити догађај за неки датум касније.

"Желимо да Нанђинг буде домаћин Светског првенства у дворани с обзиром на опсежно планирање и припреме које су уложили у овај догађај, па смо се сложили да ће приредити догађај годину дана после Светског првенства у дворани у Београду 2022. године", поручују из ИААФ.

Упркос овом одлагању, атлетичари ће и даље имати значајне могућности за такмичење на располагању почетком 2021. године кроз Светску турнеју у дворани, која обухвата 26 митинга из 12 земаља Европе и Северне Америке.

Светска турнеја у дворани трајеће од краја јануара до краја фебруара 2021. године и организована је у три различита нивоа такмичења - златном, сребрном и бронзаном.