Монтгомери крив за растурање дроге

Бивши олимпијски шампион, амерички атлетичар Тим Монтгомери, изјаснио се на суђењу да је крив за растурање хериона и чека га вишегодишња казна затвора.

Монтгомери је на Олимпијским играма у Сиднеју 2000. године освојио златну медаљу у штафети 4x100 метара, а на питање судије да ли разуме какве импликације има његово изјашњавање, одговорио је са "Да."

Монтгомери се већ налази на одслужењу четворогодишње казне због фалсификовања чекова, а најмања казна за дело за које је оптужен, а које је признао, износи пет година у федералном затвору. Изрицање пресуде заказано је за 10. октобар.

Поред затворске казне, Монтгомери би могао да буде кажњен и новчано са два милиона долара.

Монтгомери је каријеру завршио 2005. године, када је суспендован на две године. Он није био позитиван на допинг контроли, али је био умешан у скандал са лабораторојом Балко. Због тога је морао да врати златну медаљу из Сиднеја, као и бронзану коју је такође у штафети освојио 1996. године на Олимпијским играма у Атланти.

Поред тога, поништен је и његов светски рекорд на 100 метара у времену 9.78 секунди постављен на светском првенству у Паризу 2002. године.

број коментара 0 Пошаљи коментар