Čitaj mi!

Habib je prošao kroz "pakao" skidanja kilograma da bi se vratio u oktagon

Ruski MMA borac Habib Nurmagomedov vratiće se u oktagon i u subotu uveče imati prvu borbu ove godine. Nurmagomedov će se na događaju UFC 254 boriti sa Džastinom Gejdžijem za neprikosnovenog šampiona lake kategorije i za taj meč je morao da prođe kroz pravi pakao jer je imao velikih problema sa skidanjem kilograma. Dagestanac je uspeo da dođe na željenu kilažu, ali su njegovi navijači zabrinuti jer izgleda veoma umorno.

Habib je jedva "prošao" vagu, čak je morao da dobije pomoć da se na istu popne, ali je uspeo da ostvari potrebnu težinu od 70,3 kilograma, odnosno 155 funti.

Ipak, očigledno je da je višestrukog šampiona MMA izmorio proces skidanja kilograma, a ruski mediji preneli su da je izgubio čak osam i po kilograma za šest dana, odnosno tri kilograma neposredno pred merenje.

"Bila je to teška noć, kao i uvek. Nikad nije lako kada skidam kilograme. Bilo da se radi o nekoliko kilograma, ili, recimo, devet. Uvek će biti isto. Skidanje kilograma uvek je teško", rekao je Nurmagomedov.

Njegov rival Džastin Gejdži nije imao takvih problema i delovao je mnogo svežije.

"Ništa se ne menja. Želim da ga umorim i završim meč. To je moj plan", zaključio je Dagestanac.

Poznato je da borac iz Dagestana ima problema sa skidanjem kilaže na potrebnu brojku kako bi se borio u mečevima lake kategorije u UFC jer je i u prošlosti morao da otkazuje mečeve zbog zdravstvenih problema izazvanim ovim procesom.

Nurmagomedov je neporažen u 28 profesionalnih mečeva u karijeri, a šampion UFC je od aprila 2018. godine, kada je pojas osvojio protiv Ala Jakvinte. Pojas je dva puta branio – protiv Konora Mekgregora 2018. i Dastina Poarjea 2019. godine.

Gejdži je pojas prelaznog šampiona osvojio u maju tekuće godine nokautiravši Tonija Fergusona u Džeksonvilu.

UFC 254 u Abu Dabiju počinje u subotu od 20.00 po srednjoevropskom vremenu.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">