Čitaj mi!

Srbija sa 22 takmičara na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Talinu

Reprezentaciju Srbije će na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem, koje počinje u utorak u Talinu, predstavljati 22 takmičara, saopšteno je iz Streljačkog saveza Srbije.

U Talinu će biti podeljeno osam kvota za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine - po dve u svakoj seniorskoj pojedinačnoj disciplini. Takmičenje će se bodovati i za rang-liste prema kojima će se strelci kvalifikovati za Evropske igre u Vroclavu u junu, još jedno takmičenje na kome će se deliti olimpijske ulaznice.

"Od sastavljanja sadašnjeg stručnog štaba, rukovodimo se istim principima i vodimo politiku jednakih šansi. Nemamo kriterijumska takmičenja na osnovu kojih sastavljamo ekipu."

"Niko, pa ni strelac koji je aktuelni prvak Srbije, na primer, nema zagarantovano mesto u reprezentaciji. Pratimo rezultate postignute tokom cele sezone", naveo je, između ostalog, sportski direktor SSS Dragan Marković.

Prva tri dana EP vazdušnim oružjem, koje traje do nedelje, na programu su juniorska takmičenja, a potom na scenu izlaze seniori.

"Smatram da u svim disciplinama, kako juniorskim tako i seniorskim imamo reprezentativce koji su kadri da uđu u finale, a u većini disciplina imamo i kandidate za medalje", dodao je Marković.

Sastav reprezentacije za EP:

Puška, seniori:
Milutin Stefanović, Lazar Kovačević, Milenko Sebić

Puška, seniorke: Andrea Arsović, Teodora Vukojević, Ivana Anđušić Maksimović

Pištolj, seniori: Damir Mikec, Dimitrije Grgić, Duško Petrov

Pištolj, seniorke: Zorana Arunović, Brankica Zarić, Jovana Todorović

Puška, juniori: Marko Ivanović, Aleksa Rakonjac, Petar Erdei

Puška, juniorke: Aleksandra Havran, Emilija Ponjvić, Ljiljna Cvetković

Pištolj, juniori: Luka Milošević, Marko Ninković; Pištolj, juniorke: Eleonora Radulović, Marta Novović