Đurković: Peruničić ostaje, rezultati će doći vremenom

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić ima puno poverenje i ostaće na tom mestu, potvrdio je danas predsednik Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković.

Bez obzira na 18. mesto na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj i Danskoj, Peruničić nastavlja proces podmlađivanja tima.

"Peruničić sigurno ostaje selektor, u ovoj godini nakon SP nas očekuju velika iskušenja i nastavak borbe za Evropsko prvenstvo. Ako bih mogao da ocenim, postojala je nesrazmera velikih očekivanja i objektivnog kvaliteta", rekao je Đurković na konferenciji za novinare u prostorijama RSS na Tošinom bunaru.

Đurković je podsetio na veliki broj debitanata u reprezentaciji i da je potrebno vreme da stasaju.

"Uveren sam da će se na narednim takmičenjima sve valorizovati kroz rezultate", kaže on.

Kako je naglasio, svi iz Saveza će se držati istog puta jer postoji vera u mlade rukometaše predvođene Peruničićem.

"Nije sramota izgubiti od Brazila, kao što smo mi, i Hrvati su poraženi od iste selekcije. Argentina je odigrala nerešeno sa Mađarskom, to su primeri, a mi gledamo sebe. Puno poverenje imamo u Nenada i momke, doći će rezultati", zaključio je Đurković.

Peruničić: Boli 18. mesto, ali stojim iza podmlađivanja

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić priznao je da ga boli 18. mesto na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj i Danskoj, najlošijem do sada na turnirima, i preuzeo odgovornost za rezultat, ali i podsetio da je za velike promene i podmlađivanje potrebno vreme.

"Bolno je 18. mesto, ja stojim iznad njega. Nekad i sreća mora da posluži, bili smo i u najtežoj grupi, imali i povredu Zelenovića, a tu je i suđenje koje je bilo nepravedno za nas protiv Rusije. Ne želim alibi, gledali smo da izvučemo maksimum i, kao što sam rekao pre SP, za mene je neuspeh ako ne odemo u drugi krug", rekao je Peruničić na konferenciji za medije u RSS na Tošinom bunaru.

Kako je naglasio, svestan je koliko je težak proces smene generacije pošto je imao čak sedam debitanata na planetarnom šampionatu.

"Možda je hazarderski, s obzirom na realno stanje, što sam drugi krug postavio kao cilj. Ipak, tako sam se vodio cele karijere."

Peruničić dodaje da preuzima odgovornost za odabir igrača.

"Za promene treba vreme, ali sportska želja i motiv nas teraju na više. Stojim iznad grupe igrača, očigledno je da trenutno imamo manjak kvaliteta, ali verujem da će se nadograditi", poručio je nekada trofejni rukometaš, konstatujući da nijednog trenutka nije dozvolio razočaranje kod igrača, već više kao lekciju.

Prema njegovim rečima, čvrsto se drži stava da je smena generacije prava odluka.

"Jasan sam bio u stavu, propustili smo smenu kada se to radi. Dešava nam se da debitanti imaju 27, 28, 30 godina... Ne želim da igrači koji će biti nosioci propuštaju takmičenja. Ne upirem prstom ni u koga, ali jurili smo rezultate, pa imali plasmane 12, 13."

On je hteo da Ilija Abutović i Žarko Šešum budu predvodnici novog talasa, ali mu želja nije uslišena.

"Abutović je odustao od igranja za reprezentaciju zbog porodičnih problema, potpuno ga razumem, kao i Šešum, koji se zahvalio jer je preistrošen zbog svih razočaranja. Nisam preko noći doneo odluku, svestan sam šta radim."

O plasmanu na Evropsko prvenstvo, gde se Srbija u kvalifikacijama nalazi u teškoj situaciji, Peruničić veruje u povoljan ishod.

"Uvek je teško, ali učinićemo sve da odemo na EP. Želim da svi budu zdravi i da ispravimo rezultate od Belgije i Švajcarske", navodi selektor, uz zaključak da je neke stvari u glavama rukometaša i odnosu već promenio.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 23. jan 2019, 14:55) - anonymous [neregistrovani]

Najgori plasman ikada...

… a nagrada produzetak saradnje. Da li vi znate sta znaci red odgovornost?

(sreda, 23. jan 2019, 14:11) - anonymous [neregistrovani]

Bice bolje.

Samo rad,rad i rad .