Španac Đerona novi selektor rukometaša Srbije?

Španski trener Toni Đerona, za koga se već dugo spekuliše da će postati selektor Srbije, prihvatio je ponudu i uskoro će biti zvanično promovisan, preneo je Mocart sport.

Kako se navodi, promocija će biti obavljena čim okolnosti zbog pandemije koronavirusa dozvole.

On će na klupi naslediti Nenada Peruničića, a svi u RSS se nadaju da će voditi nacionalni tim na Svetskom prvenstvu u Egiptu, nakon što je Savez zvanično aplicirao za "vajld kard".

Đerona je trenersku karijeru počeo u mlađim kategorijama Barselone, da bi prešao u stručni štab prvog tima i istovremeno vodio B tim. Ovom treneru nije nepoznata saradnja sa Srbima.

Dok je radio u klubu trenirao je Dragana Škrbića, danas potpredsednikom RSS, a istovremeno se upoznao i sa golmanom Draganom Perićem, koji je branio boje Barselone.

Kada je seo na klupu katarskog El Džaiša u timu je imao, tadašnjeg srpskog reprezentativca, golmana Darka Stanića. Španac je aktuelni trener francuskog Šatra, u kom igra srpski bek Vanja Ilić.

Đeronin dugogodišnji saradnik u stručnom štabu je isto Srbin Zoran Paša Đorđić, koji će biti i njegov pomoćnik u reprezentaciji.