Čitaj mi!

Danska neumoljiva protiv Belgije, Egipat savladao Hrvatsku

Rukometaši Danske ubedljivo su trijumfovali nad Belgijom 43:28 u prvom kolu Grupe H. Egipat je bio bolji od Hrvatske u Grupi G, rezultatom 31:22, a Norveška je savladala Severnu Makedoniju, 39:27 u okviru Grupe F.

Danska je silovito započela pohod ka trećoj uzastupnoj tituli prvaka sveta, protiv neuigrane Belgije postigli su 43 gola, uz 10 pogodaka iskusnog Mikela Hansena.

Jedini otpor koji su pružili igrači Belgije bio je na početku utakmice.

Kako je meč odmicao Danci su pojačavali tempo igre i povećavali rezultat, na kraju prvog poluvremena ishod je bio 22:15.

U drugom poluvremenu Danska je nadograđivala prednost i na kraju ubedljivo trijumfovala nad Belgijom sa 15 golova razlike. 

Egipat je postavio ritam igre na samom početku utakmice, nisu dozvoljavali Hrvatskoj da im rezultatski priđe tokom većeg dela meča.

Mohamed Ramadan, koji je bio najbolji strelac utakmice sa osam postignutih golova, dok su po pet postigli El Derea i Zein. Kod Hrvata je na visini zadatka bio samo Marin Šipić sa šest datih golova.

Mohamed Ramadan, bio je najbolji strelac utakmice sa osam postignutih golova, dok su po pet postigli El Derea i Zein. Kod Hrvata Marin Šipić je postigao šest pogodaka.

Norvežani su pobedom nad Severnom Makedonijom sa 12 golova razlike pokazali da su apsolutni favoriti u Grupi F, 39:27.

Po šest pogodaka dali su Sagose i Rod, a po pet Barthold i Guliksen. U timu Severne Makedonije Filip Teleski je postigao šest golova i bio najznačajniji igrač tima.