Predsednik Ferarija protiv noćne trke u Singapuru

Predsednik Ferarija Luka di Montecemolo izjavio je da je trka Formule jedan u Singapuru ličila na cirkus, a da je izlazak bezbednosnog vozila na stazu predstavljao poniženje za taj sport.

Prva noćna trka u Formuli jedan vožena je u nedelju u Singapuru, a vozači Ferarija nisu blistali. Kandidat za titulu Felipe Masa dobio je kaznu zbog prebrze vožnje u boksu, dok je Kimi Raikonen na kraju trke izleteo sa staze.

"Kada se trkamo na stazi koja bi najbolje poslužila za cirkus, sve je moguće, pa tako i onaj spektakl sa bezbednosnim vozilom", ironično je prokomentarisao Di Montecemolo.

Na trci u Singapuru bezbednosno vozilo moralo je dva puta da interveniše. Prilikom prvog izlaska na stazu došlo je do promena u plasmanu, što je, prema mišljenju nekih stručnjaka, omogućilo Fernandu Alonsu iz Renoa da stigne do pobede.

"Sve to je bilo ponižavajuće za Formulu jedan i o tome ću u naredne dve nedelje razgovarati sa ostalim ekipama u takmičenju", najavio je prvi čovek Ferarija.

Montecemolo, koji je nedavno izabran za predsednika Asocijacije timova Formule jedan, pre trke je kritikovao stazu u Singapuru, zbog malih mogućnosti preticanja.

Posle neuspeha Ferarija na toj trci, vozač Meklarena Luis Hamilton, koji je osvojio treće mesto, povećao je vođstvo u generalnom plasmanu u odnosu na Masu.

Britanac tri trke pre kraja šampionata ima sedam bodova više od prvog vozača Ferarija.

"Imamo najbolji bolid, Masa je najbolji vozač. Očekujem i da Raikonen u preostale tri trke pokaže zašto je prošle sezone bio šampion. Kimi mora da pomogne ekipi u završnici sezone i da ostavi oba Meklarena iza sebe", istakao je Di Montecemolo.

Di Montecemolo je dodao i da se ne ljuti na mehaničare, koji su u Singapuru pre vremena dali znak Masi da može da izađe iz boksa, zbog čega je na kraju vozač Ferarija kažnjen.

"Imamo sjajne mehaničare koji su u nekim drugim prilikama donosili preokret. Moramo da ostanemo složni, jer je Ferari još uvek svetski šampion", zaključio je Di Montecemolo.

broj komentara 3 pošalji komentar
(utorak, 30. sep 2008, 18:23) - denny [neregistrovani]

Singapur

Sve sto je novo, mora biti i interesantno, bar na pocetku...ambijent je bio dobar, ali trka je nezanimljiva, osim ako ne racunamo "lupanja", pa izlazak safety car-a ... nema preticanja, nema borbe i zara F 1 ... mozda je Australija pogodnija za nocnu trku ili mozda Japan!?

(utorak, 30. sep 2008, 14:25) - Маре [neregistrovani]

Ko gubi ima pravo da se ljuti

Ди Монтецемоло је можда у праву. Лично ми се свидео амбијент у Сингапуру.

(utorak, 30. sep 2008, 14:10) - Meklaren fan [neregistrovani]

Ko gubi ima pravo da se ljuti

Ha, ha. Svima se svidja Singapur, samo ne Ferariju. Da su osvojili bodove sta bi onda pricali, kako je bajno. Smesni su