Masa:Borba za titulu prvaka trajaće do poslednje trke

Vozač Ferarija Felipe Masa poručio je vodećem u šampionatu Formule jedan, vozaču Meklarena Luisu Hamiltonu, da će borba za titulu prvaka trajati do poslednje trke u prvenstvu.

U generalnom plasmanu vozača Masa je osvojio 77 bodova i za sedam zaostaje za prvoplasiranim Hamiltonom. Do kraja šampionata ostale su još tri trke.

"Ove sezone pokazali smo da smo mentalno jaki i pored loših rezultata. U igri je još 30 bodova i sigurno nećemo odustati. Borićemo se do poslednjeg kruga", rekao je Masa.

On je uveren da je i više nego sposoban da pobedi Hamiltona na trci u Japanu, na kojoj je Britanac trijumfovao prošle godine.

"Prvo moramo da smislimo kako da nadoknadimo sedam bodova zaostatka Ponekad sedam bodova ne znače ništa. Nadam se da ćemo uspeti da uzvratimo i ponovo pobeđujemo na trkama", rekao je Brazilac.

Vozač Ferarija želi da osvoji šampionat Formule jedan, kako bi postao prvi Brazilac, još od 1991. godine i Ajrtona Sene, koji je osvojio titulu u tom takmičenju. Masa je rekao da trenutno o tome ne razmišlja.

"Moramo da idemo korak po korak. Prvo moramo da razmišljmo o nastupajućoj trci u Japanu, pa tek onda o trkama u Kini i Brazilu. Bilo bi neopisivo za Brazil da vozač iz te zemlje osvoji titulu prvaka. Imali smo Senu, koji je bio jedan od najneverovatnijih vozača. To bi bilo fantastično za moju zemlju, ali sada nije vreme da razmišljamo o tome", rekao je Masa.

Trka za Veliku nagradu Japana na stazi Fudži vozi se u nedelju u 6.30 po srednjeevropskom vremenu.

broj komentara 0 pošalji komentar