PES-ovci igraju za vikend

Drugu godinu za redom na programu memorijalnog takmičenja “Igrajmo za šesnaest“ je elektronski fudbal – PES. Veliko interesovanje vlada za učešće u PES-u a promoter turnira RTS-a ove godine je Marko Roksić, šampion Balkana i trećeplasirani na nedavno završenom svetskom prvenstvu u Kini.

Za učešće na Turniru prema najavi organizatora dolazak je potvrdilo više od 60 takmičara. Na turniru očekujemo i dolazak trofejnih sportista koji su i ljubitelji i poznavaoci elektronskog fudbala: džudista Aleksandar Kukolj, košarkaš Dejan Majstorović, aktuelni svetski šampion u basketu tri na tri, kao i fudbaleri Crvene zvezde Vujadin Savić i Milan Borjan.

Takmičenje počinje u subotu u 12 časova u Holu RTS-a. Finala su sutradan.

- Prvog dana turnira igra se u konkurenciji dva na dva, gde učestvuje 22 ekipe, ukupno 44 igrača- objašnjava Aleksandar Cvetković, organizator takmičenja. - Narednog dana igraće se jedan na jedan, kada učestvuje 26 takmičara. Po završetku prve faze igraće se finala u obe konkurencije.

Turnir u PES-u imaće i humanitarni karakter, podrškom promotera kampanje „Rak je izlečiv" novinarki Ane Stamenković i Ivane Božović.

Ovde možete pogledati pravila takmičenja u PES-u.

Satnica turnira

SUBOTA 23.mart

11:00: Predstavljenje specijalnih gostiju turnira i odigravanje egzibicionog meča, u cilju promocije turnira, podela zahvalnica promoterima. Gosti: Marko Roksić, Dejan Majstorović, Aleksandar Kukolj i drugi.

11:30 - Obraćanje takmičarima i žreb za obe konkurencije

12:00 - Početak takmičenja 2 na 2 (prva faza - 11 utakmica x2 + žreb za 5 parova od poraženih ekipa i 10 utakmica poraženih iz prvog kruga) + žreb za 1/8 finala u konkurenciji 2n2

14:00 - Početak 1/8 finala (8 duela)
15:00 - Početak 1/4 finala (4 duela)

broj komentara 0 pošalji komentar