Radio-televizija Vojvodine u superfinalu

Nakon utakmica baraža za superfinale poznat je i drugi učesnik superfinala 20. Međunarodnog memorijalnog turnira RTS "Igrajmo za šesnaest". U muškoj konkurenciji gledaćemo superfinale između bivših pobednika memorijala, ekipu Radio televizije Vojvodine i predstavnika RTS-a, ekipu Obezbeđenja.

U ženskoj konkurenciji gledaćemo reprizu prošlogodišnjeg finala između aktuelnog prvaka Sportske RTS i najmlađe ekipe na turniru, ekipe RTS Planete. U utakmicama za treće mesto, igraće kod muškaraca najprijatnije iznenađenje turnira, ekipa Arene iz Subotice i predstavnik RTS-a, ekipa Rasvete i Mede. Kod dama, igraće Vojna akademija i Radio Beograd.

Pre baraž utakmica, u petak 12. aprila, u Posko areni igrale su ekipe iz grupe NAŠI. Ekipe: Ravna gora iz Dodrehta (Holandija), Radio televizija Republike Srpske, Udruženje sportskih veterana Sandići iz Brčkog, Radio televizije Slovenije, Makedonske televizije i Udruženja Srba Vuk Stefanović Karadžić iz Trsta (Italija) bile su gosti ove godine naše kuće. Posle uvodnih utakmica novajlija na turniru, ekipa iz Trsta, uspela je da u utakmici za treće mesto savlada, nakon izvođenja penala, Ravnu goru iz Dodrehta.

U borbi za prvo mesto veterani iz Brčkog uspeli su da savladaju sa 1-0 kolege iz Radio televizije Slovenije. Za najbolje pojedince ove grupe izabrani su: najbolji igrač - Slavoljub Gavrić iz Brčkog, najbolji strelac Vasilije Martinović iz Dodrehta i najbolji golman Igor Simončić i RTV Slovenije. Za fer plej ekipu izabrana je ekipa Makedonske televizije.

U subotu, 13. aprila, takođe u Posko areni, usledile su baraž utakmice za superfinale u muškoj konkurenciji. Osam najboljih ekipa, pobednici svojih grupa, prikazale su izvanredan fudbal: Posko arena, Vatrogasna brigada, JKP Beogradski vodovod i kanalizacija, Radio televizija Vojvodine, Arena iz Subotice, UVFK Beograda i Dom zdravlja iz Donje Gušterice. U četvrfinalnim utakmicama treba pomenuti veliki preokret Vatrogasaca protiv bivšeg šampiona Memorijala, ekipe Posko arene.

Posle njih, sada već bivši šampion, ekipa JKP Beogradskog vodovoda i kanalizacije, nije uspela da savlada pojačanu ekipu naših kolega iz Radio televizije Vojvodine. U ostala dva meča, naši gosti sa Kosova i Metohije, ekipa Doma zdravlja iz Donje Gušterice, savladala je dosta ubedljivo nezgodnu ekipu UVFK Beograda sa 3-0.

U polufinalnim mečevima, RT Vojvodine je odigrala još jednu tešku utakmicu i savladala odličnu ekipu Vatrogasne brigade sa 2-1. Ekipa Arene iz Subotice je prelomila utakmicu protiv Donje Gušterice u 27 minutu kada je povela sa 3-1. Do kraja utakmice Subotičani su samo potvrdili pobedu sa još dva gola.

Ovde možete pogledati rezultate:

Završnica turnira

broj komentara 0 pošalji komentar