"Milioneri" obaraju rekord – mladi Englez stiže kao zamena za Sanča

Mladi 16-godišnji Džud Belingem nalazi se na meti Borusije, koja je za njega spremna da izdvoji 35 miliona evra, što bi bio novi klupski rekord. Igrač Birmingema trebalo bi da stigne kao zamena za Džejdona Sanča koji će na leto gotovo sigurno napustiti "Vestfalen".

Borusija je u zimskom prelaznom roku angažovala napadača Erlinga Holanda, a na leto "milioneri" spremaju novu bombu – Džud Belingem trebalo bi da postane novi član tima iz Dortmunda.

Belingem ima samo 16 godina. Početkom sezone debitovao je za prvi tim Birmingema, a samo godinu dana mogao bi da obori rekord Borusije, koja je spremna da za njegove usluge plati 35 milina evra.

Mladi igrač trebalo bi da bude zamena za Džejdona Sanča, koji gotovo sigurno napušta Dortmund na leto, a kao nova destinacija pominje se "Old Traford".

Belingem u junu puni 17 godina, još nema profesionalni ugovor sa Birmingemom, za koji je debitovao u avgustu prošle godine i od tada se četiri puta upisao u listu strelaca u Čempionšipu.

Skauti Dortmunda, koji u poslednjih nekoliko godina rade sjajan posao, vide Belingema kao idealnog partnera u napadu sa Erlingom Halandom, ali i igrača od kojeg bi u bliskoj budućnosti mogli mnogo da zarade.

Mladi Džud debitovao je za ekipu Birmingema 6. avgusta u utakmici Liga kupa, kada je oborio rekord kluba star gotovo 50 godina, kao najmlađi prvotimac.

Krajem istog meseca još jednom se upisao u istoriju kluba, pošto je sa 16 godina i 63 dana postao najmlađi strelac "plavaca", u pobedi nad Stoukom od 2:1.

Već sa 13 godina zaigrao je za selekciju Engleske do 15 godina starosti, a u međuvremnu je postao kapiten engleskog nacionalnog tima uzrasta do 17 godina.