Stanković: Kreće ozbiljan izazov, od nas sve zavisi

Crvena zvezda će evropski put započeti u utorak kada će na stadionu "Rajko Mitić" dočekati gibraltarsku Evropu u okviru prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Kreće ozbiljan izazov u kvalifikacijama za Ligu šampiona, želimo u to takmičenje i spremni smo na sve što nas čeka, rekao je trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković.

Zvezda sutra u 1. kolu dočekuje Evropu sa Gibraltara, apsolutni je favorit, ali to će morati da dokaže na terenu.

"Samo zahtevam da pristup bude kakav zaslužuje klub kao Zvezda i navijači", rekao je Stanković na konferenciji za medije.

Upitan da li je analizirana igra rivala, Zvezdin trener je rekao: "Nisu igrali od marta, sad su samo imali prijateljske mečeve, videćemo od spiska igrača, ali od nas sve zavisi".

Stanković je otkrio da će El Fardu Ben opet početi kao špic i priznao da voli kad je na "slatkim mukama", posebno jer u Evropi ne mora da razmišlja o bonus igračima.

"Nije problem i sa bonusom, hvala Bogu Zvezda mnogo poslednjih godina ulaže u omladinski fudbal. Prezadovoljan sam, biće jedna lepa ekipa u startnih 11".

Goleor Kanga je veliko pojačanje, ponovio je Stanković i rekao da zna na kojoj će poziciji igrati.

Zvezdin trener istakao je da će Mirko Ivanić izvesti penal, ukoliko bude dosuđen, pošto je Ben promašio protiv Spartaka.

"Ponekad damo gol iz penala. Šalu na stranu, utakmice kao protiv Spartaka su nam potrebne, videlo se i nešto gde "škripi", da bismo mogli da napredujemo i popravljamo", istakao je Stanković.

Utakmica između Crvene zvezde i Evrope igra se u utorak od 21 sat na stadionu "Rajko Mitić".

div id="adoceanrsvdcfhklggd">