Mrkela: Bolje bi bilo da igramo kod kuće, igračima će prijati pauza

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela, posle žreba u Nionu, rekao je da bi bilo bolje da su crveno-beli domaćini ekipi Omonije, ali i da će igračima prijati predstojeća pauza zbog reprezentativnih obaveza.

Izabranici Dejana Stankovića u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igraće u gostima protiv kiparskog predstavnika.

"Želeli smo da izbegnemo neke protivnke, poput Midtjilanda koji je je izuzetno jaka ekipa, naročito kada igra na svom terenu. Dobili smo Omoniju, prvaka Kipra, a svi šampioni svojih zemalja su izuzetno dobri timovi. Istorija nas je naučila da nam nikad nije bilo lako kada smo igrali protiv bilo koga u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Uvek su to bile teške, neizvesne utakmice", rekao je Mrkela..

"Bilo bi bolje da se utakmica igra u Beogradu, ali idemo na Kipar i potrudićemo se da damo sve od sebe kako bi odigrali dobru utakmicu i kako bi prošli u narednu rundu takmičenja", rekao je Mrkela za klupski sajt.

Crveno-beli ovaj meč igraće 15. ili 16. septembra, a Mrkela ističe da će ekipa biti maksimalno spremna i da će na pravi način iskoristiti reprezentativnu pauzu.

"Trudimo se da igramo dobar fudbal i da napredujemo iz dana u dan. Ima tu i novih igrača, fudbalera koji nisu prošli pripreme, kao i momaka koji su imali koronu. Do utakmice sa Omonijom, koju ćemo igrati 15. ili 16. septembra, potrudićemo se da maksimalno pripremimo ekipu. Od početka sezone odigrali smo mnogo utakmica, bili su tu teški mečevi kako u Evropi tako i u prenstvu i to u ritmu sreda-subota", kaže Mrkela.

Predstoji pauza u nacionalnom šampionatima zbog utakmica Lige nacija, a Mrkela smatra da će odmor dobro doći crveno-belima.

"Sigurno je da će reprezentativna pauza prijati igračima, kako bi se odmorili. Ići ćemo i na mini-pripreme gde treba da se dobro pripremimo, kako bi nastavak prvenstva i kvalifikacije dočekali što je moguće spremniji", zaključio je Mrkela.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">