Čitaj mi!

Vuletić posle derbija o svečanoj loži, zakonu, suđenju...

Potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić, dan posle večitog derbija sa Crvenom zvezdom, oglasio se saopštenjem u kojem se osvrnuo na dešavanja na meču u Humskoj.

Vuletić je naveo da je Partizan bio dobar domaćin gostima sa "Marakane".

"FK Partizan je oduvek bio sjajan domaćin svim fudbalskim gostima dobrih namera. Delegacija kluba 'podno tenka' bila je primljena u svečanoj loži našeg stadiona uljudno, mnogo srdačnije nego što je delegacija FK Partizan bila ugošćena na stadionu podno tenka", kaže Vuletić i nastavlja:

"Tako je jednom dočekana napadom njihovih navijača na ložu u kojoj je sedela, pa je žandarmerija morala da prati članove uprave Partizana, a drugi put guranjem u tu istu ložu ogromnog balona u obliku falusa, što je direktor kluba "podno tenka" karakterisao kao "simpatičan performans", navodi su u Vuletićevom saopštenju koje je dostavljeno medijima.

Vuletić je naveo i da su sinoć u svečanoj loži Partizanovog stadiona sedeli i predstavnici članovi Skupštine kluba iz redova navijača koji, kako kaže, imaju statutarne predstavnike u Skupštini.

"Dakle, oba predstavnika navijača koji su sinoć utakmicu posmatrali iz centralne lože Partizanovog stadiona su predstavnici članova najvišeg klupskog upravnog organa i tu su se našli u skladu sa Statutom FK Partizan. Međutim, u centralnoj loži našeg stadiona obreo se sinoć jedan opasan kriminalac, čovek sa Interpolove poternice, čovek kojem srpsko pravosuđe duže od tri godine ne zakazuje ročišta i ne postupa po javno podignutoj optužnici za malverzacije i nepočinstva u fudbalskim transferima, sve čekajući da ovaj predmet zastari", ističe Vuletić i nastavlja:

"Javno postavljam pitanje ko štiti ovog Alfa doktora i opasnog kriminalca i kada će njemu biti zakazao ročište? Da li je Srbija pravna država i zašto se u njegovom slučaju ne poštuje clan 172. Dušanovog zakonika "Sudije da sude strogo po zakonu, a ne u strahu od carstva mi".To važi kako za nosioce pravosudnih funkcija, tako i za fudbalske sudije."

Vuletić se u svom saopštenju osvrnuo i na Novaka Simovića, glavnog sudiju u 163. večitom derbiju.

"Sinoćnji Elvisov ples, tog kralja sudijskog rokenrola, dvojica igrača kluba 'podno tenka' su iskoristili da i oni zaplešu jezivu kasapinsku igru. Tako je jedan 'mesar' pozdravljao udarcem s leđa bez lopte Asana, koji je ga je, onako hitar, brzo pretrčao (za šta se dobija direktan crveni karton), a drugi, već dokazani 'kasapin', koji seje strah po terenima širom Srbije, kopao oči Sumi jer je znao da mu je ovaj igrač više puta istumbao golmana", kaže Vuletić i dodaje da je "Elvis u drugom poluvremenu zaplesao svoj rokenrol."

"To je bilo tako očigledno da je direktor Parizana ukazao na jedan poznat scenario koji se desava u najvišim strukturama FSS. To što je jedan tabloid tu prepoznao jednog drugog čoveka je znatno veće pitanje za taj tabloid: zašto je u tim rečima Partizanovog direktora, koje sa političkim stvarima nemaju nikakve veze, prepoznao jednog političara? Sledstveno ovome, FK Partizan će medijima dostaviti dokaze o sudijskom nepočinstvu tokom poslednjeg derbija i dalje ponosno se boriti za oba trofeja do samog kraja", zaključuje Vuletić.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">