Čitaj mi!

"Podigli smo lestvicu očekivanja, nije dovoljno da budemo samo šampioni"

Apetiti rastu, naš narod nije zadovoljan samo igranjem u grupnoj fazi, već od nas očekuje i proleće u Evropi. Mislim da imamo kvalitetan tim, skup fenomenalnih individualaca i verujem da nam pripada proleće u Evropi, izjavio je generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić.

"Igranje u Evropi Crenoj zvezdi mnogo znači, zbog promocije kluba, ali i pozicioniranja i svega ostalog što navijači Crvene zvezde žele i vole", rekao je Terzić za Zvezda TV.

"Naš klub je podigao lestvicu očekivanja, više se ne zadovoljavamo činjenicom da smo šampioni Srbije, to se na neki način već i podrazumeva i to ne zadovoljava apetite naših navijača. U ovom trenutku imamo devet bodova prednosti u nacionalnom prvenstvu i ja mogu da obećam, ne i da tvrdim, da ćemo biti šampioni i četvrtu sezonu zaredom."

Terzić je dodao da je pandemija koronavirusa ostavila mnogo negativnih efekata na sport.

"Zvanični podatak sa Fifinog kongresa je da je u sistemu svetskog fudbala ostala rupa od 13 milijardi dolara. To se sistemom spoljih sudova prelilo na sve klubove i ne postoji klub na svetu koji nije osetio probleme zbog ove pandemije, tako i Crvena zvezda. Smanjeni su troškovi i rashodi svih klubova, smanjeni su transferi."

"Nažalost Crvena zvezda osnovni problem ima u oblasti finansija zato što mi nemamo prihod od TV prava. Gotovo svi evropski klubovi preko 50 odsto svog budžeta popunjavaju prodajom televizijskih prava, nažalost mi imamo samo jedan posto. To je jedan problem koji ne znam kako možemo da rešimo, a ti ugovori o TV pravima zbog ove pandemije nisu padali, mogu samo da rastu", istakao je Terzić.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">