Čitaj mi!

Urošević: Turneja dobra za igrače i klubove, bolje u Panami

Fudbalska reprezentacija Srbije, sastavljena uglavnom od igrača iz Superlige Srbije u četvrtak uveče (jedan sat iza ponoći RTS1) odigraće protiv Paname i drugu prijateljsku utakmicu na zimskoj turneji.

Posle remija bez golova protiv Dominikanske Republike duel u Panami biće prilika da se popravi utisak iz prvog meča koji je završen nerešeno 0:0.

"Nije bilo jednostavno za igru. Ne želim da bilo šta zvuči kao opravdanje, ali postojali su neki objektivni faktori koji su zaista uticali na konačan rezultat – stvarno je bilo pretoplo i samim tim vrlo teško za kretanje po terenu, opet došli smo iz jedne klime u drugu, tek smo ušli iz priprema u takmičarski meč."

"Ipak i pored svega toga svesni smo da je moralo bolje. Verujem da ćemo protiv Paname imati više prostora za igru, da ćemo koliko toliko biti svežiji i uigraniji pa će samim tim doći i bolji rezutat", rekao je Tanjugu kapiten Slobodan Urošević, prvotimac Partizana i osvajač zlatne medlje sa omladinskom reprezentacijom na Evropskom prvenestvu 2013. godine.

Defanzivac crno-belih ističe da je poziv u reprezentaciju shvatio kao veliku čast i privilegiju. Kao i ostali igrači koji se nalaze na turneji.

"Svi momci se osećaju privilegovano što im se eto na ovaj način ukazala jedinstvena prilika u karijeri da nose dres Srbije. Svesni smo da se to posle ove turneje možda više nikada neće dogoditi. Sjajno iskustvo. Svi smo zahvalni na pozivu, kao i Fudalskom savezu koji se izborio da ovu turneju organizuje na najbolji mogući način."

"Iako to verovatno nije bilo jednostavno zbog brojnih okolnosti - početak klupskih priprema, situacija sa epidemijom kovida-19 i slično. Od svega ovoga možemo samo da imamo koristi. Kako mi, tako i naši klubovi. Ostaje da popravimo utisak protiv Paname i da se koliko god je moguće potrudimo da se vratimo u Srbiju sa bar jednom pobedom", zaključio je Urošević.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">