Čitaj mi!

Nesvakidašnji incident, huligani Olimpije ne daju Rijeri da zameni Prosinečkog

Bivši fudbalski reprezentativac Španije Albert Rijera postavljen je za novog trenera Olimpije iz Ljubljane umesto Roberta Prosinečkog koji je dobio otkaz posle nesuglasica sa upravom kluba. Njegovu današnju promociju obeležio je nesvakidašnji incident jer ga je grupa huliganskih navijača oterala sa konferencije za medije.

Huligani Olimpije iz Ljubljane oterali su večeras Španca Alberta Rijeru sa konferencije za medije na kojoj je predstavljen kao novi trener slovenačkog tima, preneli su mediji u Sloveniji i regionu.

Grupa od 20 huligana, koji su uglavnom nosili maske preko lica, prišla je stolu za kojim su sedeli Rijera i predsednik Olimpije Adam Delijus.

"Nisi dobrodošao ovde", poručio je jedan od članova "Grin Dragonsa" Rijeri, a potom se obratio i Delijusu:

"S tobom ćemo se obračunati na drugačiji način", prenose mediji u Sloveniji.

Rijera je najpre pokušao da pronađe zajednički jezik sa navijačima, ali je na kraju napustio konferenciju.

Rijera je u karijeri, između ostalih klubova, nastupao za Mančester siti i Liverpul, a karijeru je završio 2016. u slovenačkom Kopru.

Rijera pre Olimpije nije imao samostalan trenerski posao, a radio je kao pomoćni trener u Galatasaraju.

Španac je na klupi nasledio legendarnog hrvatskog i jugoslovenskog fudbalera Roberta Prosinečkog, koji je dobio otkaz zbog nesuglasica sa upravom.

Pitanje je da li će Španac nakon svega ostati u Sloveniji.

Adam Delijus, nemački milioner, inače agent za prodaju nekretnina, i njegovi saradnici u oktobru prošle godine nasledili su rukovođenje Olimpijom od Milana Mandarića.

Podsetimo, Prosinečki je pre dva dana oštro govorio o upravi Olimpije.

"Puno sam godina u fudbalu i nikada u životu nisam radio s takvim prevarantima i lažljivcima. Apsurdan je način kako vode klub, ovako nešto ne bi režirao ni Alfred Hičkok", poručio je, između ostalog, Prosinečki.