Čitaj mi!

"Gardijan": Srbija deseti favorit za osvajanje SP u Kataru

Fudbalska reprezentacija Srbije deseti je favorit za osvajanje Svetskog prvenstva u Kataru. Tim Srbije je na novoobjavljenom spisku "skočio" za pet mesta u odnosu na prethodnu listu, objavio je britanski list "Gardijan".

"Dva meseca pre početka SP u Kataru, većina reprezentacija koje će tamo igrati odigrala je poslednje pripremne utakmice. Ko su favoriti za osvajanje titule?", navodi se u analizi britanskog lista.

Gardijan tvrdi da je Brazil prvi favorit za osvajanje Mundijala, a potom slede Argentina, Španija, Holandija, Nemačka, Danska, Francuska i Hrvatska.

Srbija je "skočila" za pet mesta u odnosu na prethodnu listu, a trenutno je deseti favorit za osvajanje SP.

"Optimizam Srbije čini se opravdanim. Oni su u izvanrednoj formi, a pobede nad Švedskom i Norveškom ukazuju na to da je selektor Dragan Stojković negovao zrelost i balans kako bi upotpunio njihov nesumnjiv duh. Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović su pogađali u metu u Oslu, a prvi je postigao het-trik protiv Švedske. Teška grupa u Kataru ne bi trebalo da ih plaši", navodi britanski list.

Mundijal će biti održan od 20. novembra do 18. decembra u Kataru, a Srbija će biti u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom. Švajcarska je 11. favorit za osvajanje Mundijala, a Kamerun 27.