Čitaj mi!

Ibrahimović: Pripadam sadašnjosti, smanjio sam sebi platu da bi Milan dao više Leau

Fudbaler Milana Zlatan Ibrahimović kaže da je srećan zbog povratka na teren posle pauze od osam meseci zbog operacije kolena. Ističe da želi sa saigračima da se bori za minutažu, prenose italijanski mediji.

Zlatan Ibrahimović se vratio na teren na utakmici 24. kola Serije A protiv Atalante, u kojoj je njegov tim slavio rezultatom 2:0.

Švedski fudbaler je poslednji meč u dresu Milana odigrao pre osam meseci.

"Nedostajali su mi navijači. Hvala im na energiji i motivaciji koji mi daju. Bez njih bi bilo teško. Dobro se osećam, u stvari najbolje u poslednjih godinu dana i dva meseca", rekao je Ibrahimović.

Priznao je da je prošle sezone mesecima odlagao operaciju kolena da bi osvojio titulu sa Milanom.

"Želeo sam na bilo koji način da pomognem ekipi u poslednjih šest meseci prošle sezone. Znao sam da možemo da osvojimo titulu. Obećao sam treneru da ću da odložim operaciju koliko kako bih pomogao timu. Nikada nisam patio kao prošle sezone jer sam želeo da osvojimo trofej", istakao je švedski fudbaler.

Ibrahimović je ušao u igru u 74. minutu utakmice sa Atalantom.

"Ako sebi ne postavim ciljeve, opustiću se i osećaću se kao da pripadam prošlosti. Međutim, ja pripadam sadašnjosti. Želim da se borim sa saigračima za minutažu. Inače ne bih bio ovde", naglasio je fudbaler Milana.

Novinari su pitali Ibrahimovića da li može da nagovori Rafaela Leaa da produži ugovor sa Milanom.

"Smanjio sam svoju platu da bi Milan njemu dao više novca. Ja skoro igram besplatno. Ako želite moju kuću, pokloniću vam je", zaključio je Ibrahimović.