Kokoškov: Hvala na poverenju, daćemo sve od sebe

Novi selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov izjavio je da mu je ukazana velika čast i zahvalio se na poverenju da vodi nacionalni tim. Kokoškov rekao da i dalje postoji želja za saradnjom sa trenerom Denvera Majklom Melounom.

Kokoškov je okupio "orlove" prvi put otkako je postavljen na mesto selektora košarkaške reprezentacije, a već u četvrtak ga očekuje debi na klupi na utakmici u Finskoj.

"Hvala na ukazanoj časti i poverenju što mi je data mogućnost da vodim tim Srbije. To je san svakog trenera i poseban momenat u mom trenerskom životu", rekao je Kokoškov u prvom obraćanju srpskim medijima, tri dana uoči starta kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

On je posebno zahvalio legendarnom treneru Dušanu Ivkoviću, koji je lično došao da ga dočeka u beogradskom hotelu Kraun plaza.

"Ivković je intenzivno učestvovao u našim razgovorima i značajno uticao da do dogovora dođe. Naravno, hvala i mom timu Sakramentu i Vladi Divcu što su mi dozvolili da budem ovde. Drago mi je da sam ovde, nisam više tako mlad, imam staža i iskustva, ali bez obzira na sve prethodno, ovo je značajan trenutak", rekao je Kokoškov, koji je sa Savezom postigao dogovor da bude selektor u naredne četiri godine.

Kokoškov nije hteo da daje nikakva velika obećanja, ali je istakao da će ekipa dati sve od sebe.

"Neću da dajem nikakva obećanja, ali pripremaćemo se maksimalno, da budemo bolji od ostalih i sada u 'prozorima' i kasnije u kvalifikacijama za OI i nadam se i na Olimpijskim igrama. Mogu da obećam da ćemo dati sve od sebe, bacićemo sve na teren i neće biti kalkulacija. Očekuju nas treninzi, najvažnije je da se mi upoznamo i saznamo ko smo", poručio je Kokoškov.

Srbija prvo gostuje u Finskoj 20. februara, a tri dana kasnije u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić" dočekuje Gruziju.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 17. feb 2020, 16:27) - anonymous [neregistrovani]

Само напред

Напред Србија!