Bugari nude Severnomakedoncima zajedničku košarkašku ligu!

Kako prenose severnomakedonski mediji, na adresu predsednika tamošnjeg košarkaškog saveza Pere Antića stigla je ponuda iz Bugarske za formiranje zajedničke lige u košarci.

Naime, predsednik Bugarske košarkaške federacije Georgi Glučkov ima ideju za formiranjem zajedničkog takmičenja dve države i to je naveo u pismu koje je poslao Antiću, prvom čoveku severnomakedonske košarke.

"Želeo bih uskoro da razgovarama o ideji mogućeg zajedničkog takmičenja timova iz Bugarske i Makedonije, inicijativi za koju mislim da će privući veliku pažnju navijača i medija, ali i biti korinsa za razvoj naših klubova", napisao je Glučkov, uz napomenu da to ne bi značilo ukidanje nacionalnih liga dve države.

Pažnju makedonskih medija privukao je i drugi deo tog pisma, u kojem Glučkov čestita Antiću na odluci da prekine prvenstvo Severne Makedonije bez proglašavanja šampiona, koja je izazvala velike potrese u tamošnjoj košarkaškoj zajednici.

"Koristim ovu priliku da vam čestitam na odluci da prekinete prvenstvo bez proglašenja šampiona, znajući da je to teška odluka zbog sukobljenih interesa određenih klubova. Mi smo, kao i nekoliko drugih evropskih federacija i liga, doneli istu odluku ", dodao je Glučkov. 

Videćemo kakav će biti odgovor Antića i mišljenje klubova iz Severne Makedonije, i da li je realno formiranje nove regionalne lige na Balkanu.